Η απάντηση του Μητρόπουλου στον Νεφελούδη: Ιδού τα 6 επιπλέον μέτρα

Τα «έξι επιπλέον βάρβαρα μέτρα της περήφανης Αριστερής διαπραγμάτευσης» αναλύει ο Αλέξης Μητρόπουλος, απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Νεφελούδη.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής καλεί παράλληλα «τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, έστω και την τελευταία στιγμή να πει την αλήθεια στο λαό μας».

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του κ. Μητρόπουλου στον Ανδρέα Νεφελούδη

Ιδού άλλα (6) έξι επιπλέον βάρβαρα μέτρα της περήφανης Αριστερής Διαπραγμάτευσης!

– Κατάργηση των επικουρικών ταμείων.

– Κατάργηση Νόμου Κατρούγκαλου.

– Κατάργηση Νόμου Στρατούλη.

– Κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας για ΣΣΕ και ΕΓΣΣΕ.

– Κατώτατες συντάξεις με ρήτρα εισοδήματος  μετά τα 67.

– Εισφορές – Συντάξεις από εφορίες.

Επειδή οι αποκαλύψεις μας με τα δελτία τύπου της ΕΝΥΠΕΚΚ της 11/9/2015 και 14/9/2015 για την κρυφή, σκληρή ατζέντα του ασφαλιστικού και το ζοφερό μέλλον των συντάξεων μετά τις εκλογές ανησύχησαν την ηγεσία του Υπ. Εργασίας και του ΣΥΡΙΖΑ που πίστευαν ότι θα οδηγούμασταν στις εκλογές χωρίς ενημέρωση για τις βάρβαρες ρυθμίσεις του Μνημονίου για τους ασφαλισμένους-συνταξιούχους, ο κύριος Ανδρέας Νεφελούδης, Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, γιος του αείμνηστου Βασίλη Νεφελούδη, παλαίμαχου της Αριστεράς και καλού μου φίλου, ανέλαβε αντί επιχειρημάτων να με πλήξει ως επιστήμονα και άνθρωπο.

Επιμένω, Επανέρχομαι και ξαναδίνω στη δημοσιότητα τα δυο δελτία τύπου της ΕΝΥΠΕΚΚ (11/9/2015 και 14/9/2015)με τα σκληρά μέτρα που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με τους δανειστές για τις συντάξεις και θα τα υλοποιήσει μετά τις εκλογές.

Επανέρχομαι και ρωτώ επιπλέον τον κύριο Ανδρέα Νεφελούδη, την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ:

α. Υπάρχει ή όχι ψηφισμένη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου (ν. 4336/2015 σελ. 1021) σύμφωνα με την οποία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 θα καταργηθούν όλα τα ταμεία κύριας και επικουρικής σύνταξης και θα δημιουργηθεί μία εθνική ασφαλιστική οντότητα με κορμό το ΙΚΑ; Στην περίπτωση αυτή τι θα γίνει με τις επικουρικές συντάξεις;

β. Υπάρχει ή όχι ψηφισμένη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου (ν. 4336/2015 σελ. 1026) σύμφωνα με την οποία μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο η Κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου (4325/2015) και τον νόμο Στρατούλη (4331/2015) που περιείχαν αρκετές ευνοϊκές διατάξεις για τους ασφαλισμένους/συνταξιούχους/ΑΜΕΑ κτλ.;

γ. Υπάρχει ή όχι ψηφισμένη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου (ν. 4336/2015 σελ. 1026) σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση θα καταργήσει το άρθρο 72 του ν. 4331/2015 για την εξάμηνη επέκταση της μετενέργειας με κίνδυνο να τιναχθούν στον αέρα όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η ΕΓΣΣΕ και γενικά το ιδιωτικό μισθολόγιο;

δ. Υπάρχει ή όχι ψηφισμένη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου (ν. 4336/2015 σελ. 1020)  σύμφωνα με την οποία μετά τον Ιούνιο του 2015, εγγυημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και τα εισοδηματικά κριτήρια θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν συμπληρώσει το 67 έτος της ηλικίας τους;

Και τέλος,

ε. Υπάρχει ή όχι ψηφισμένη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου (ν. 4336/2015 σελ. 1021) σύμφωνα με την οποία μέχρι τα τέλη του 2017 οι εφορίες θα υποκαταστήσουν πλήρως στις συντάξεις και στις εισφορές τα ασφαλιστικά ταμεία;

Η ΕΝΥΠΕΚΚ και η επιστημονική της ομάδα ερωτά αν είναι αυτές ρυθμίσεις που απηχούν πρόγραμμα της Αριστεράς σε κάποια χώρα του πλανήτη.

Γνώμονα στις δημόσιες παρεμβάσεις μας εγώ και η επιστημονική ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ τάξαμε ανέκαθεν την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση του λαού μας.

Η Αριστερά διαχρονικά διακρίθηκε για την αλήθεια και το σεβασμό στην ελεύθερη επιστημονική άποψη όταν μάλιστα αυτή τεκμηριώνεται σε κείμενα και υπηρετεί τους κανόνες της έγκυρης ενημέρωσης του λαού μας.

Καμιά Αριστερά κατά τη διάρκεια της εκατοντάχρονής δράσης της ούτε στην πιο εκφυλισμένη εκδοχή της δεν απέκρυψε την αλήθεια από το λαό σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι το ασφαλιστικό που είναι ο πυρήνας του Κοινωνικού Ζητήματος.

Η Αριστερά διαχρονικά και όταν εξ’ ανάγκης ή από λάθος υπολογισμούς απομακρυνόταν από το πρόγραμμά της ή πρόδιδε ένα λαό ή ένα κίνημα είχε ανέκαθεν το θάρρος και την εντιμότητα να το αναγνωρίζει.

Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, έστω και την τελευταία στιγμή να πει την αλήθεια στο λαό μας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητρόπουλος αναλύει τη «ρήτρα περιουσίας» που απειλεί τις συντάξεις

Η απάντηση του Υπουργείου στον Αλέξη Μητρόπουλο για τη «ρήτρα περιουσίας»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ