Τσίπρας: Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα έχουμε κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Κανένας δεν θα πάρει το κόστος να οδηγήσει τον τόπο ξανά σε εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Θα πάρω τη διερευνητική εντολή αν δεν έχω αυτοδυναμία και μέσα σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση. Το δίλημμα που τίθεται είναι τεχνητό. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτός που θα έρθει πρώτος θα σχηματίσει κυβέρνηση. Θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «θα συνεργαστούμε εξαιρετικά, όπως το πετύχαμε και την προηγούμενη περίοδο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και πρόσθεσε:

«Από κει και πέρα θα ανοίξει μία συζήτηση, διότι η κυβέρνηση που θέλουμε θα είναι προοδευτική όμως θα έχει την εθνική ευθύνη να βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή με το Ποτάμι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα. Εγώ ζητάω από τον ελληνικό λαό να μας δώσει δύο παραπάνω βουλευτές. Και τα δύο κόμματα θα σταθμίσουν ως επιλογή ευθύνης να μην οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Εγώ έχω τη στρατηγική μου, το πρόγραμμά μου, το σχέδιό μου για τον τόπο. Δεν ξέρω αν τα κόμματα αυτά θέλουν να τοποθετούνται στο προοδευτικό φάσμα ή στο συντηρητικό φάσμα». 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αυτά που απομένουν να ψηφιστούν είναι γνωστά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ