Θεοδωράκης: Να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους

Στην Αγία Βαρβάρα, τη γειτονία των παιδικών του χρόνων, βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια έκπληξη, καθώς οι παιδικοί φίλοι και συμμαθητές του Σταύρου Θεοδωράκη είχαν ετοιμάσει ένα βίντεο με φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια αλλά και τη διαδρομή του μέχρι σήμερα.

Ξεκινώντας την ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας ανέφερε «Ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα. Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων».

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο κίνημα τονίζοντας «Το Ποτάμι είναι το καθαρό Κίνημα και είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους όσοι δεν υπήρξαν στους κομματικούς σωλήνες».

Σε ότι αφορά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής σημείωσε «Τόσα χρόνια λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά ψηφίζουμε πάντα τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα. Η μόνη λύση είναι αυτή τη φορά ο κόσμος που θέλει το διαφορετικό, να ψηφίσει το διαφορετικό», ενώ στη συνέχεια ανέφερε «Κάναμε όντως λάθη ως χώρα, αλλά δεν φταίει σε τίποτα το παιδί του Έλληνα. Το παιδί αυτό πρέπει να έχει ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση αντιμετώπιση των άνισων».

Τέλος για το θέμα των Ρομά της περιοχής ανέφερε «Για τους Ρομά μπορούμε να κάνουμε πολλά. Έχω δώσει το στίγμα μου τα δύο χρόνια που ήμουν στη Λαϊκή επιμόρφωση εδώ στην Αγία Βαρβάρα. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα τους κάνοντας όμως προσπάθεια ώστε να ενταχθούν απόλυτα στην Ελληνική κοινωνία».

 

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Αν το Ποτάμι έχει ένα 10% τότε θα μας ακούσουν

Τσίπρας: Δεν θα δούμε το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Μετά από 7 μήνες ο Μεϊμαράκης διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ