Μεϊμαράκης: Αν έρθει πρώτη η ΝΔ σαφώς και θα είμαι πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμος να κυβερνήσει, με δοκιμασμένους, ικανούς και άξιους υπουργούς -ακόμα και με τεχνοκράτες και πρόσωπα εκτός ΝΔ– δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς θεωρεί σίγουρη τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, και ο στόχος του είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο η Ελλάδα να εκπέμψει στο εξωτερικό σήμα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και σταθερότητας.

Στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να δώσει υποσχέσεις και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δίνω υποσχέσεις γιατί συναισθάνομαι ότι τη Δευτέρα (21 Σεπτεμβρίου) θα είμαι πρωθυπουργός».

Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση με το αιτιολογικό ότι αυτά θα τα πει την επομένη των εκλογών και σημείωσε: «Δεν την ψώνισα για να λέω ότι 100% τη Δευτέρα θα είμαι πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση ποια είναι τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ως χαρακτήρας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δημαγωγός και υπογράμμισε: «Αυτός είμαι και έτσι θέλω να κυβερνήσω. Αν γίνεται. Δεν γίνεται, πάλι φίλοι θα είμαστε».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε την πρότασή του για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή πιστεύει στις συνεργασίες, αλλά με δεδομένη την άρνηση του κ. Τσίπρα δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής τού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη. Αν υπάρξει θα είναι θετικό και θα το συζητήσουμε ποιοι θα είναι υπουργοί».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αν έρθει πρώτη η ΝΔ στις εκλογές, αυτός θα γίνει πρωθυπουργός. «Σαφώς και θα είμαι πρωθυπουργός» δήλωσε και ανέφερε ότι αν απορρίψει το αίτημα για συνεργασία ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Με αφορμή ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε όσα είπε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε την κατηγορία ότι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να έγινε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Είπε ότι δεν είναι τυχαίο που η επισήμανση του κ. Τσίπρα έγινε στην Καλαμάτα και αφού σημείωσε ότι δεν αφορά στη ΝΔ η προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσει κανείς να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Επειδή μας τα λέει και μας τα ξαναλέει και επειδή για το θέμα της διαφάνειας και διαφθοράς είμαστε κι εμείς πάρα πολύ ευαίσθητοι, θα θυμίσω ότι τις διαδικασίες τις περισσότερες για τη διαφάνεια τις κάναμε εμείς. Ο κ. Τσίπρας, μηδέν. Επτά μήνες τίποτε. Μόνο το υπουργείο ίδρυσε. Εμείς είμαστε εκείνοι που από τη λίστα Λαγκάρντ εισπράξαμε 35 εκατομμύρια και άλλα 50 από τη φοροδιαφυγή. Αν εξαιρέσουμε τη μανία του να καταδιώκει έναν -που δεν ξέρουμε αν είναι ένοχος ή αθώος, ξέρουμε όμως ότι είναι ΝΔ- μπορούμε να βρούμε ένα άλλο παράδειγμα, έστω ένα, και ένα μέτρο για τη διαφάνεια για την οποία κόπτεται. Επειδή αναπτύσσει μια ρητορική χωρίς επιχειρήματα, ό,τι έχει, να βγει να μας το πει. Η ΝΔ είναι πολύ καθαρή σε αυτά, δεν έχει κανένα λόγο να μην φέρει τα απαραίτητα μέτρα διαφάνειας, τα οποία πρέπει να εμπλουτίζονται κάθε φορά, διότι πολλοί βρίσκουν τους τρόπους να ξεφύγουν, να διαφύγουν, γι’ αυτό πρέπει να εναλλάσσονται και τα πρόσωπα και οι πολιτικές και οι προτάσεις. Και αν υπάρχει κάποια πρόταση να μας την καταθέσει. Εγώ επτά μήνες τον ρώτησα τι έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; Τίποτα. Έχουμε απάντηση Νικολούδη η οποία λέει ότι θέλει πολλά χρόνια ακόμα για να ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός τον οποία είχαν. Μαθαίνω ότι έστειλαν προχθές ένα επιτελείο -ξέρω εγώ τι έστειλαν- κάπου διάβασα, δηλαδή. Τώρα το έστειλαν, τελευταία εβδομάδα. Και θέλουν να μας πείσουν ότι κάνανε κινήσεις και βήματα. Και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν έκαναν αυτοί παρεμβάσεις. Και θέλουν να μας πείσουν ότι εμείς θα κάνουμε παρεμβάσεις. Αυτοί κυβερνάνε. Πώς θα γίνουν παρεμβάσεις, άλλωστε. Οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί και κρίνουμε ότι συμβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, διασταύρωση στοιχείων και όλα τα σχετικά από αυτά που η δικιά μας κυβέρνηση έχει υλοποιήσει, είμαι έτοιμος να την αποδεχτώ».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «είναι συμπαθής νέος», ευχήθηκε «να έχει την υγειά του» και να συνεργαστούν θεσμικά, ενώ για όσα είπε τις πρώτες μέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών παρατήρησε: «Μέσα στον αυθορμητισμό μου, μπορεί να πέταξα κάποιες εκφράσεις. Δεν τον είπα γερμανοτσολιά, προδότη, δολοφόνο της οικονομίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν θα είναι αρχηγός κόμματος ο κ. Τσίπρας, στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές και με σκωπτικό ύφος, σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, παρατήρησε: «Είναι δύο μεγάλα κεφάλαια για τον τόπο και είναι υπερήφανη η παράταξη που τα διαθέτει. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το ίδιο υπερήφανος που θα διαθέτει τον κ. Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργό».

Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είπε ότι ο κ. Τσίπρας «εγκλωβίστηκε» στην πορεία του κ. Βαρουφάκη. Σε ερώτηση αν πρέπει να πληρώσει κάποιος για το «φέσι» των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, που, όπως λέει, έβαλε στη χώρα, απάντησε πως είναι κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και των πολιτικών αποφάσεων. «Οι ευθύνες είναι πολιτικές και αποδίδονται δια της ψήφου των πολιτών», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν η ΝΔ προτείνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απάντησε ότι «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο» και τόνισε την ανάγκη να γίνει αξιολόγηση στο δημόσιο, να υπάρξει κινητικότητα και σε κάποιους τομείς να γίνουν και προσλήψεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε αναποφάσιστους πολίτες ή πρώην ψηφοφόρους τού κόμματος που διάλεξαν την ψήφο διαμαρτυρίας σε άλλα κόμματα ή προτίμησαν την αποχή, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να μην κάνουν το ίδιο, αλλά να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ΝΔ και όχι «τιμωρίας», γιατί, όπως είπε, είναι η «τελευταία ευκαιρία να τελειώσουμε με τα επικίνδυνα πειράματα που κόστισαν ακριβά».

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «κρυφή ατζέντα» με «μέτρα ουρά», που θα έρθουν μετά τις εκλογές και τώρα φοβάται να μιλήσει αυτά γιατί θα έχει κόστος στην κάλπη.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Μεϊμαράκης με φανέλα… Νεϊμαράκης – ΦΩΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ κενολογίας του κ. Μεϊμαράκη 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ