Πιτσιόρλας-ΤΑΙΠΕΔ: Η νέα κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον ΟΛΠ

Από τη νέα κυβέρνηση θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης προϋποθέτει ορισμένες ακόμα διαδικαστικού χαρακτήρα πράξεις και βήματα, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί τη συμφωνία με τους εταίρους, που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής και η παραχώρηση του ΟΛΠ είναι η πρώτη στον κατάλογο αυτού του προγράμματος και το χρονοδιάγραμμά της είναι πάρα πολύ σφικτό, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εν μέσω αντιδράσεων από τα σωματεία και φορείς του Πειραιά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ λέει πως στο συγκεκριμένο πλαίσιο, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει την επεξεργασία σχεδίου τροποποίησης της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να τη θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργών και της διοίκησης του ΟΛΠ και προσπαθώντας να βρει τις κατάλληλες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα και να κατοχυρώσει τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων στο λιμάνι.

Δείτε επίσης

ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο στόχος του 2015 για τις ιδιωτικοποιήσεις

Κομισιόν: Συνάντηση της Task Force με την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Bloomberg: Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα θα χρειαστούν δεκαετίες

Ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

Εκτός προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ έξι ιδιωτικοποιήσεις

Η βουτιά στο παγκόσμιο εμπόριο και η Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ