• Κουτσούμπας: Τσίπρας - Μεϊμαράκης δίνουν παράσταση της αρπαχτής για τους αγρότες

  11:05 μμ, Παρασκευή 11 Σεπ 2015 11:05 μμ, Παρασκευή 11 Σεπ 2015

  "Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε, ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι' αυτούς, μαζί τους" επεσήμανε από την Λάρισα ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στην Κοίτη του Πηνειού. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στο αγροτικό ζήτημα και σχολίασε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία ″παράσταση της αρπαχτής″ για τους αγρότες».

  Παράλληλα ζήτησε «δυνατό ΚΚΕ» από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Κάλεσε δε την νεολαία «να ρίξει κόκκινο» στην νύχτα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ζωής.

  Την επόμενη ημέρα των εκλογών, κυβέρνηση θα υπάρχει, άλλωστε γι' αυτό μας διαβεβαιώνουν και οι δύο, παρατήρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: «Μια χαρά θα καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ακόμα και κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τους δύο πόλους της αστικής διαχείρισης το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Μια χαρά θα τα βρουν και στο σχηματισμό κυβέρνησης, αφού παρά τις διαφορές τους έχουν το ίδιο κυβερνητικό πρόγραμμα. Κι αν ορισμένοι αναρωτιούνται, τότε γιατί μαλώνουν; Γιατί καθημερινά ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες; Μα, έτσι παίζεται το παιχνίδι της πόλωσης, της δικομματικής - διπολικής αντιπαράθεσης».

  Σφοδρή επίθεση όσον αφορά στους αγρότες εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της Ν.Δ. σχολιάζοντας ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης περιοδεύουν στην επαρχία και τάζουν στους αγρότες».

  Αυτή τη φορά, συνέχισε, δεν υπόσχονται την εκτροπή του Αχελώου που στοίχειωσε, ούτε υπόσχονται «καλύτερες ημέρες». Υπόσχονται ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και πως στη θέση τους θα πάρουν άλλα μέτρα, «αντισταθμιστικά». Τα συμφώνησαν, καλά - καλά, τα ψήφισαν άρον - άρον, νύχτα, στη Βουλή και τώρα λένε ότι δεν θα τα εφαρμόσουν.

  Κι εμείς τους ρωτάμε: Αν ήταν να μην τα εφαρμόσετε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, τότε γιατί τα διαπραγματευτήκατε και γιατί τα ψηφίσατε; Κι αν υποθέσουμε - που καθόλου δεν το πιστεύουμε - ότι μετανιώσατε για την υπογραφή σας και για την ψήφο σας και τώρα δεν θέλετε να τα υλοποιήσετε, πώς θα πείσετε τους «δανειστές» που καιροφυλακτούν, να το αποδεχτούν; Θα τους πείσετε με τη «χαμένη στο διάστημα λεβεντιά» που επέδειξε ο κ. Τσίπρας στην διαπραγμάτευση των «17 ωρών», ή με την λαοφιλή «πεζοδρομιακή μαγκιά» που προβάλλει σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης;

  Και συνέχισε: «Κι αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι -λέμε τώρα- και τα αφεντικά σας το αποδεχτούν, ποια μέτρα σκέφτεστε να πάρετε ως «αντισταθμιστικά» και ποιους θα πλήξουν; Μήπως τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες και μικρέμπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους; Διότι, να πάρετε αντισταθμιστικά μέτρα που θα ελαφρώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες και την φτωχολογιά και θα βαραίνουν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία, αποκλείεται.

  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και κατά της «Χρυσής Αυγής» σχολιάζοντας: «Κοροϊδεύει τους αγρότες και κτηνοτρόφους η εγκληματική νεοναζιστική Χ.Α. όταν μιλάει για «επιστροφή στην εθνική παραγωγή» μέσα στους περιορισμούς που θέτει η ΚΑΠ της Ε.Ε. Πολύ περισσότερο που καθυβρίζει τους αγρότες και τους αγώνες τους όταν ισχυρίζεται πως οι «μεγάλοι και μικροί τσιφλικάδες έτρωγαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. στα μπουζούκια της εθνικής οδού». Αλλά έτσι είναι η φασιστική δημαγωγία, από τα χρυσαυγίτικα λαμόγια των μπράβων της νύχτας. Άνθρωποι του σάπιου συστήματος, διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι».

  Το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει το μικρό, μεσαίο αγρότη δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Δεν του λέει ότι υπάρχει σωτηρία του σε σχέση με τη συγκεντρωμένη αγροτική παραγωγή. Του λέει ότι απέναντι στον αφανισμό τους από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομήχανους, τις τράπεζες, το κράτος τους υπάρχει μια διέξοδος: η συμπόρευση με το ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση παντού, στη βιομηχανία, στο εμπόριο και στην αγροτική παραγωγή».

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Κουτσούμπας: Βαθιές οι διαφορές του ΚΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα