Καμμένος: Η χημεία με τον Τσίπρα είναι καλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επισήμανε ότι σήμερα το βράδυ επέστρεψαν από το Παρίσι τέσσερις εισαγγελείς που ασχολούνται με την Λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση Παπασταύρου και οι οποίοι πήραν κατάθεση από τον κ. Ερβέ Φαλτσιανί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Λίστα Λαγκάρντ περιέχει περισσότερα ονόματα, καθώς ορισμένα “κόπηκαν” από το αντίγραφό της που παραδόθηκε στην Ελλάδα. Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν κατέθεσε ο κ. Φαλτσιανί, τότε “θα ανοίξουν οι offshore των γερμανικών μιζών” και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ακόμα και εντός της εβδομάδος.

Σε ότι αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων έθεσε το ερώτημα γιατί ο κ. Μεϊμαράκης δεν ζητά να γίνει μια εξεταστική επιτροπή προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Αναφορικά με τον ίδιο, είπε ότι δεν εκκρεμεί καμία ποινική δίκη στην οποία να εμπλέκεται, ενώ έχει κερδίσει τη δίκη με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκο Παπανδρέου, σε ότι αφορά την υπόθεση των CDS.

Σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι οι νόμοι του θα υπογραφούν, ωστόσο επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάγεται στο Αγγλικό Δίκαιο, προβλέπει ότι το ΤΑΙΠΕΔ παραμένει στην Ελλάδα έχει τριετή ορίζοντα εφαρμογής και προνοεί για την εισροή πόρων που θα διοχετευθούν στην ανάπτυξη.

Ως αρνητικά σημεία της συμφωνίας ανέφερε την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την φορολόγηση επιχειρήσεων και την επιβάρυνση των ασφαλιστικών Ταμείων, ζητήματα, τα οποία, όπως είπε, “θα τα παλέψουμε”.

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της εθνικής συμφιλίωσης, που πολιτικά την στήριξε ο Παύλος Μπακογιάννης, τόνισε ότι σε αυτήν σαφώς χωρά η κεντροδεξιά η οποία όμως δεν έχει σχέση με την Siemens, ή την Λίστα Λαγκάρντ, “στην οποία είναι ο κ. Παπασταύρου”.

Εκτίμησε, ότι μετά “την ήττα που θα υποστεί η ΝΔ”, θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι “ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν την πλήρη κάλυψη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη”.

Χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ως εγγυήτρια και προστατεύουσα δύναμη, στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης, σειράς ζητημάτων που αφορούν τις παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας, ζητήματα Ορθοδοξίας, μεταναστευτικών ροών, αλλά και ζητημάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τέλος, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τάσσονται υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και κατέληξε στη συνέντευξή του λέγοντας χαρακτηριστικά “η χημεία με τον Τσίπρα είναι καλή”.

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Τις τελευταίες ημέρες θα γίνει η μεγάλη ανατροπή – ΒΙΝΤΕΟ

Πιθανές νέες ποινικές διώξεις για τη λίστα Λαγκάρντ 

Μεϊμαράκης: Η τελευταία μου σκέψη πριν κοιμηθώ είναι… – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ