Θεοδωράκης: Δεν έχουμε καμία καψούρα με την υπουργική καρέκλα – ΒΙΝΤΕΟ

«Οι 7 μήνες του κ. Τσίπρα αποδεικνύουν ότι δεν είναι το καινούριο. Πέρα από βερμπαλισμούς και τα συνθήματα, ο κ. Τσίπρας ακολούθησε τις βασικές αρχές του παλαιοκομματισμού», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

 «Ο κ. Τσίπρας αλλάζει σχεδιασμούς από μέρα σε μέρα. Πρώτα ζήτησε αυτοδυναμία, μετά είπε ότι θα κυβερνήσει με τον φίλο του τον Καμμένο, μετά είπε ότι θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Δε γίνεται να αλλάζεις κάθε μέρα άποψη», πρόσθεσε.

«Η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές. Μπορεί να ενισχύσουμε την κυβέρνηση ακόμη κι αν δεν συγκυβερνήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές. Δεν θα την αφήσουμε» υπογράμμισε.

Παράλληλα ερωτηθείς για τον Πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε:

«Δεν πείθει ο κ. Μεϊμαράκης ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Μέχρι τώρα από τον κ Μεϊμαράκη έχουμε ακούσει ωραία αστεία, αλλά δεν έχει πει τίποτα συγκεκριμένο».

«Μη θεωρείτε δεδομένο ότι θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Τα πράγματα πρώτον θα καθοριστούν από τους πολίτες και το εκλογικό αποτέλεσμα και δεύτερον θα καθοριστούν από το πρόγραμμα του πρώτου κόμματος, εκείνου που θα κερδίσει τις εκλογές. Εμείς δεν έχουμε καμία καψούρα με την υπουργική καρέκλα και δεν είναι προτεραιότητά μας. Υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες που θα τεθούν σε μια χώρα, επί παραδείγματι για την παιδεία. Αν ο κ. Τσίπρας είναι πρώτος φαντάζεστε ότι εμείς θα δεχτούμε την πολιτική Μπαλτά στη παιδεία; Δεν υπάρχει περίπτωση. Ή αν η ΝΔ είναι πρώτη θα δεχτούμε την πολιτική της ΝΔ σε ευαίσθητα ζητήματα σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα; Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχουμε τη δική μας ατζέντα. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να υπηρετήσουμε το παλιό σύστημα», τόνισε και συνέχισε:

«Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρουμε στις 21 του μήνα, είναι μια πολιτική συμφωνία όπως αυτή που κάναμε στη Βουλή. Χρειάζεται σοβαρότητα. Χρειάζεται όλοι να χάσουμε κάτι από το κόμμα μας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι η χώρα θα πορευθεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο σε ήρεμα νερά. Αν ο δεύτερος αρχίζει να πετάει πέτρες στον πρώτο θα υπάρχει πρόβλημα και η χώρα δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση – θρίλερ: Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ