• Καμμένος: Είχα πει στον Βαρουφάκη να προσέχει την εμφάνισή του

  9:01 μμ, Παρασκευή 11 Σεπ 2015 9:01 μμ, Παρασκευή 11 Σεπ 2015

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη με 4-5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν 13 περίπου βουλευτές», εκτίμησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του την ιστοσελίδα Newpost.

  Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι 2-3 βουλευτές που θα είναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα βρεθούν μεταξύ «καραμανλικών βουλευτών» και άλλων που θα «απελευθερωθούν» ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων, που κατ εκτίμησή του, θα συντελεστούν τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

  Εξέφρασε την άποψη ότι θα ανατραπούν από ηγέτες των κομμάτων τους, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και η κ. Γεννηματά, ενώ σε παρατήρηση περί «πρόσκλησης σε αποστασία», είπε πρώτον, «αποστασία από ποιο κόμμα, αφού κόμμα δεν θα υπάρχει» και δεύτερον, ότι «δεν είναι αποστασία η συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

  Ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εστιάζοντας στο ότι δεν την διέπει το αγγλικό δίκαιο και στο ότι έχει χρονικό ορίζοντα τριετίας, ενώ επισήμανε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της εν λόγω συμφωνίας, την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

  Στην παρατήρηση ότι αν συμμετάσχει το ΔΝΤ, θα ισχύσει και το αγγλικό δίκαιο, απάντησε ότι δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό αυτό, προσθέτοντας ότι συμμετοχή του ΔΝΤ σημαίνει την δυνατότητα διαγραφής του 70% του χρέους και «το 30% το δίνουμε τιτλοποιημένο».

  Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη είπε ότι του προξένησε την περιέργεια το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανέφερε προς την ελληνική αντιπροσωπεία την πρόταση Σόιμπλε, πριν την καταθέσει ο Γερμανός ομόλογός του, ενώ έκανε λόγο και για «περίεργο ρόλο» του κ. Βαρουφάκη, καθώς βασιζόμενος στην θεωρία των παιγνίων, έλεγε στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι πιθανότητες να επικρατήσουν οι απόψεις της ήταν 50-50, «χωρίς να εξηγεί τι σήμαινε το 50 αν χάναμε», ενώ «δεν απαντούσε στις ερωτήσεις για Plan B».

  Σε ότι δε αφορά την απάντηση που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης ότι δεν έχει εργασθεί σε fund, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και έχει διαψευσθεί ότι έχει εργασθεί στο Ίδρυμα Σόρος».

  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ως λανθασμένη, τελικά, την μη εμπλοκή των ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση, είπε ότι με τον κ. Βαρουφάκη διατηρούσε καλές σχέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι του είχε επισημάνει, «ως γνώστης της συντηρητικής Ευρώπης», να «προσέχει την εμφάνισή του».

  «Το πρόβλημα με τον Βαρουφάκη ξεκίνησε όταν άρχισαν να συζητούνται τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι μοιράστηκε τις ανησυχίες του με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ο οποίος και αντικατέστησε τον κ. Βαρουφάκη.

  Τέλος, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις για το ζήτημα που έχει ενσκήψει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, ο κ. Καμμένος είπε ότι πρόεδρος της ΝΔ ενεργεί υπό το κράτος πανικού, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που διαδραμάτισε η κ. Κωνσταντοπούλου στην όλη υπόθεση, τονίζοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος με όσα είπε περισσότερο απευθυνόταν στην κ. Κωνσταντοπούλου, παρά στον κ. Μεϊμαράκη.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Μεϊμαράκης για Καμμένο: Έχει προεκλογικό δόλο... έχει παλαβώσει – ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα