Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Συντριπτικά μεγάλη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορά με τη ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την Αυγή της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη ΝΔ , 48,5% έναντι 21% ,και ακολουθούν ΚΚΕ 6%, Χ.Α 6%, Ποτάμι 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4 %, ΑΝΕΛ 3,5% και λοιπά κόμματα 5,5%. 

Παράλληλα τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι το 54% στηρίζει τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, έναντι 37% που διαφωνεί. 

Το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα. Το 37% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει, έναντι του 58% που δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει.

Για τις επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης το 89% τάσσεται εναντίον της μείωσης κύριων συντάξεων, το 81% εναντίον της απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, το 79% εναντίον της μείωσης των επικουρικών, το 57% εναντίον της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ,το 52% εναντίον της επιβολής ενιαίου ΦΠΑ 18%, και το 43% εναντίον της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. 

Η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα φθάνει στο 77% ενώ η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63% με τον κ. Σαμαρά μόλις στο 20%. Το 44% είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση . Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαική Ενωση (50% αρνητική γνώμη, 48% θετική),ψηφίζουν όμως ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα. Για τη ΝΔ, το 74% θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 62% εκτιμά ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας ενώ ο Α. Σαμαράς θεωρείται στο σύνολο των ψηφοφόρων ως καταλληλότερος αρχηγός για τη ΝΔ με 16% και ακολουθούν Ντ. Μπακογιάννη με 12%, Κ Καραμανλής με 11%, ενώ Δ Αβραμόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης και Ν. Δένδιας συγκεντρώνουν από 3%. Ωστόσο, στους ψηφφοφόρους της ΝΔ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σαμαράς 44%, Καραμανλής 15%, Μπακογιάννη 13%.

 

Διαβάστε επίσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ