Σκανδαλίδης: Συνεργασία σημαίνει ένα κοινό πρόγραμμα

«Συνεργασία σημαίνει πριν και πάνω από όλα ένα κοινό πρόγραμμα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Κώστας Σκανδαλίδης, και πρόσθεσε:

«Σημαίνει δηλαδή, μία προγραμματική συμφωνία. Χωρίς προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί ακούω π.χ. τον κ. Θεοδωράκη που λέει τόσο καιρό, ‘με όποιον και να ανέβει εγώ θα πάω να συνεργαστώ’. Η ουσία είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα πρόγραμμα τετραετίας μέχρι να βγει η χώρα από το νέο δύσκολο μνημόνιο και πάνω εκεί να χτιστεί αυτή η συμμαχία, αυτή η συνεργασία. Ευχής έργον θα ήταν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και να συμφωνήσουν. Από εκεί και πέρα το περιεχόμενο της πολιτικής θα κρίνει το τι θα κάνεις μετά. Προφανώς η Ελλάδα δεν πρέπει να πάει σε νέες εκλογές, αλλά να έχει μια βιώσιμη κυβέρνηση».

Κληθείς να διευκρινίσει αν προτιμάει μια κυβέρνηση με τα δύο μεγάλα κόμμα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

«Βεβαίως, γιατί αυτό θα σημάνει ότι η διαπραγματευτική θέση θα ανέβει κατακόρυφα, θα εκφράζεται πάνω από το 70-80% του ελληνικού λαού μέσα από αυτό. Και θα είναι τόσο δυνατή αυτή η συνύπαρξη που θα μπορέσει να δώσει πιο γρήγορα λύσεις και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται για να ξεμπλοκαριστεί το κάρο από τη λάσπη».

Αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι: «Η Φώφη είναι ένα πρόσωπο με πολύ συναινετικό προφίλ, είναι ένα πρόσωπο με προοδευτική στάση όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα πρόσωπο που, όπως είδατε και προχθές στο ντιμπέιτ των αρχηγών, κρατήθηκε στο ύψος της σε σχέση με όλη αυτή την αντιπαράθεση που έγινε με τον τρόπο που την είδαν όλοι οι Έλληνες που ήταν ανούσια κατά βάση η συζήτηση. Και πιστεύω ότι αυτό δίνει και μια εγγύηση μιας καινούργιας πορείας για την παράταξη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ