Ο Νάσος Αθανασίου για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: Να υπάρξει ένα μίνιμουμ εθνικής συναίνεσης

«Σε αυτόν τον τόπο, πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ εθνικής συναίνεσης» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Νάσος Αθανασίου, και πρόσθεσε:

«Το μίνιμουμ αυτό της εθνικής συναίνεσης υπάρχει. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ‘ναι’ στην Ευρώπη. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ‘ναι’ στην ευρωζώνη, ‘ναι’ στο ευρώ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λένε ‘ναι’ στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Μίνιμουμ εθνικής συναίνεσης πρέπει να υπάρχει. Από εκεί και πέρα όμως, παρότι είναι κουρασμένος ο κόσμος, κατάκοπος θα έλεγα και απογοητευμένος, ας τον αφήσουμε να μιλήσει και ας μην κάνουμε –ας μου επιτραπεί να το πω- προεκλογικά κόλπα. Δεν πιάνουν πια» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι: «Αν πραγματικά είμαστε υπέρ του πολιτισμού της συναίνεσης (…) θα πρέπει να είμαστε επ’ αυτού, πιο σοβαροί».

Ο κ. Αθανασίου συνέχισε λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει έχω μια συμφωνία, ένα μνημόνιο. Θα τηρήσω τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα θα κάνω και τη δική μου πολιτική. Οι αντίπαλοί του τι απαντούν; Αυτό δεν γίνεται…»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να κινηθούμε πέρα από φανατισμούς γιατί τα προβλήματα είναι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά» και συμπλήρωσε:

«Συμφωνώ με το ότι μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε αλλά τούτο δεν μπορεί να οδηγεί αναγκαστικά σε οικουμενικές ή σε εθνικές ομάδες διαπραγμάτευσης. Διότι καμιά φορά (…) όταν στην Ελλάδα λέμε εθνική ομάδα ή οικουμενική κυβέρνηση, εννοούμε Εθνική Μυκόνου, όχι Εθνική Ελλάδος. Δηλαδή να μαζευτούμε 4-5 από κάθε κόμμα και να κάνουμε αυτό που κάναμε κάποτε στη Μύκονο, όπου από διάφορα κόμματα και εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρήσεις έκλειναν όλες τις καλές δουλειές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ