Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στη δημιουργική ασάφεια

H χώρα μπορεί να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές, ήταν το μήνυμα που έστειλε απόψε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο της πόλης ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική στο παλιό, όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σύστημα.

«Το παλιό πολιτικό σύστημα δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει στη μεγάλη ιδέα του Βαρουφάκη στη δημιουργική ασάφεια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση που θα αποτελείται όπως είπε από πρόσωπα που θα έχουν θέληση να προσφέρουν στον τόπο.

«Εγώ δεν πιστεύω την πολιτική ως επάγγελμα. Την πιστεύω ως προσφορά στην πατρίδα. Έρχεσαι, προσφέρεις και φεύγεις και αυτό θα πρέπει να επιβάλουμε και στο παλιό πολιτικό σύστημα των αιώνιων πολιτικών των αιώνιων βουλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και σε αυτές που προηγήθηκαν και έφεραν στη χώρα τρία μνημόνια και μιλώντας για την επόμενη ημέρα είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη από την 21η Σεπτεμβρίου για να απαλύνουμε τη ζωή των χαμένων των μνημονίων».

Από τα Χανιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το Ποτάμι και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

«Πρέπει να βάλουμε μια τάξη στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το Ποτάμι με τη στάση του τις δύσκολες ώρες της διαπραγμάτευσης αντέστρεψε τις εξελίξεις και όπως υποστήριξε, «αποφάσισε το πολιτικό σύστημα να δώσει τη μάχη για να παραμείνομε στην Ευρώπη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό αποδίδοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα καλώντας παράλληλα και την Ευρώπη να λάβει άμεσα μέτρα. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε βασικούς τομείς, όπως η Υγεία η Παιδεία και η αγορά Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Στα 149 εκ. ευρώ το χρέος της Κρήτης προς τη ΔΕΗ

Βαρύτατες υπόνοιες από τον Καμμένο για τον Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ