• Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης και το κόμμα του εκπροσωπούν τις πιο αντικοινωνικές δυνάμεις - ΒΙΝΤΕΟ

  9:34 μμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2015 9:34 μμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2015

  "Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως είμαστε όρθιοι. Και θα μείνουμε όρθιοι και πιο δυνατοί από χτες, Όχι μόνο στις εκλογές που έρχονται. Αλλά και στις μάχες που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μετά τις εκλογές. Πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, αλλά πάντα το ίδιο αποφασισμένοι" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα.

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως για τον ίδιο η διακυβέρνηση σημαίνει αγώνας από καλύτερες θέσεις.

  "Δώσαμε μάχες με δυνάμεις υπέρτερες και δε το βάλαμε κάτω. Δώσαμε ανάσα αξιοπρέπειας και ανάτασης στο λαό μας. Η μεγάλη λαϊκή συμμμαχία του ΌΧΙ κατάφερε μια μεγάλη νίκη κόντρα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, κόντρα στη συμμαχία του Ναι σε Όλα, και των δανειστών. Κόντρα σε όσους πίστευαν ότι μπορούν να βάλουν στο χέρι την Ελλάδα άπαξ και διά παντός, με την αμέριστη συνδρομή εκείνων, με πρώτη και χειρότερη τη Νέα Δημοκρατία, που ανέλαβαν να τους εκπροσωπούν στο εσωτερικό με κηρύγματα φόβου και υποταγής" συνέχισε.

  "Οι έξι μήνες της αριστερής διακυβέρνησης τους καίνε. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με τη σπίθα της αντίστασης στην ψυχή του ελληνικού λαού. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ελπίδα. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με το νέο, το ριζοσπαστικό, το καινοτόμο, το ανήσυχο που εκπροσωπούμε.

  Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Γιατί θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψουν με την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι στους λίγους μήνες της διακυβέρνησής μας δώσαμε μια μάχη με τους δανειστές, που η ΝΔ και οι εταίροι περιορισμένης ευθύνης που στοιχίζονται πίσω της, ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν δει. Ίσως να τη βλέπουν τώρα στους εφιάλτες τους" πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι η στάση απέναντι στις αλλαγές ορίζει και τα στρατόπεδα σε αυτές τις εκλογές.

  "Από τη μια είναι οι δυνάμεις του χτες, με επικεφαλής τη ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη. Οι δυνάμεις που έχτισαν όλες τις παράγκες που σήμερα πρέπει να γκρεμιστούν. Ο κύριος Μεϊμαράκης και το κόμμα του δεν είναι μόνο εκπρόσωποι του πιο σκληρού ευρωπαϊκού συντηρητικού λόμπι. Είναι εκπρόσωποι της καθυστέρησης, του παλιού, της φθοράς, της διαπλοκής, των σκανδάλων. Η ΝΔ όμως, στη σημερινή συγκυρία, πρωτοτυπεί. Γιατί εκπροσωπεί αντικοινωνικές δυνάμεις. Τις πιο αντικοινωνικές δυνάμεις, που βυσσοδομούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για λόγους ιδεολογίας και ταξικών συμφερόντων".

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. "Τι μπορεί να εμπιστευτεί σ' αυτούς ακόμα και ο συντηρητικός πολίτης; Τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο; Τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που οι ίδιοι μετέτρεψαν σε ζούγκλα; Τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δημόσιου τομέα που τον μετέτρεψαν σε φέουδο τους; Την αποτροπή των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, που είχαν ετοιμάσει με τους δανειστές; Την αποτροπή της περικοπής των συντάξεων, που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ήταν έτοιμοι να επιβάλουν; Γιατί αυτά έχουμε μπροστά μας να τα παλέψουμε. Θα χρειαστούν μάχες δύσκολες για να κερδίσουμε το καλύτερο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Θα εμπιστευτούμε για όλα αυτά τον κο Μεϊμαράκη, τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο; Γιατί αυτοί είναι από πίσω του".

  Αναφορικά με την εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο χθεσινό debate, είπε ότι δεν έχει κανένα πρόγραμμα και ότι δεν έκανε καμία αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος, τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

  "Κρύβει λόγια η ΝΔ για το σκοπό της, που είναι ένας: Η αντιδραστική παλινόρθωση. Και μη τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές. Η επιστροφή τους θα συνοδεύεται αυτή τη φορά όχι μόνο από την επιστροφή στα παλιά και ολέθρια, αλλά και από την εκδικητικότητα απέναντι στο λαό γιατί στάθηκε όρθιος. Και μάλιστα χθες του ξέφυγε του κυρίου Μεϊμαράκη και είπε ότι τη προηγούμενη φορά δε τα κατάφερνε γιατί δεν είχαν αυτοδυναμία.

  Γιατί πόσο να τη φορέσει τη προβιά ο λύκος, κάποια στιγμή θα του ξεφύγει αυτό που κρύβει μέσα του".

  Σημείωσε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να μιλάει για συνεργασίες ωστόσο δεν τις πιστεύει και ότι τα τα λέει μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλαζονικός.

  Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης καθώς και τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία.

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα. Αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά".

  "Δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι όλα θα αλλάξουν με μιας. Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί.

  Ζητάμε την ισχυρή εντολή του λαού για να αρχίσουμε μαζί, εσείς κι εμείς, να αλλάζουμε τη χώρα. Κι αυτή θα είναι μια διαδικασία επίμονη και μακρά που απαιτεί σταθερότητα στους στόχους και έξυπνη τακτική" πρόσθεσε.

  "Τον τελευταίο καιρό διακινείται μια προπαγάνδας εθνικής ενότητας, οικουμενικότητας, μεγάλου συνασπισμού, μικρότερου συνασπισμού, και λοιπά. Ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Και να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα την επιβολή και τη στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες. Το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος. Μια απάτη και πολλά ψέματα. Γιατί απάτη είναι η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν. Με τη δική μας μάλιστα συμμετοχή. Και είναι ψέμα ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το καλό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και φυσικά ψέμα όταν ψελλίζουν, όσο τολμούν να το κάνουν, για μεταρρυθμίσεις".

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

  "Στις 20 του Σεπτέμβρη, ζητάμε ισχυρή εντολή. Ισχυρή εντολή και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ισχυρό όπλο στη μάχη για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών. Για να ξεμπερδέψουμε με το παλιό. Και να κερδίσουμε το αύριο".

  Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

  Διαβάστε επίσης

  Επίθεση Μεϊμαράκη σε Καμμένο και Τσίπρα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα