Reuters: Προεκλογικό πεδίο διαμάχης η ύφεση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του 2% το 2015, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters,

«Η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του 2% το 2015», δηλώνει στο Reuters, ο οικονομολόγος του ΙΟΒΕ, Άγγελος Τσακανίκας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τους μήνες των capital control.

«Δεν υπάρχει καμία δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται», προσθέτει για να προβλέψει μάλιστα πως η ανεργία θα αυξηθεί στο 28%.

Παράλληλα, αναμένει ότι μετά από μια μικρή ανάκαμψη κατά το γ’ τρίμηνο, η οικονομία θα συρρικνωθεί εκ νέου κατά το δ’ τρίμηνο, ενώ ευρύτερη υποχώρηση προβλέπεται για το 2016.

Ο αποπληθωρισμός, η συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής και ένα σκληρό μνημόνιο που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η νέα κυβέρνηση καθορίζουν το κλίμα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία και την αντιπαράθεση των κομμάτων – η οποία μέρα με τη μέρα εντείνεται – η οικονομία χρησιμοποιείται ως καθαρά πολιτικό όπλο, ακόμη κι αν έχει επιστρέψει σε υφεσιακό καθεστώς, σημειώνει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις για το ότι ο σκεπτικισμός των επενδυτών για την Ελλάδα συνεχίζεται κι αυτό ειδικά από τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα απέχουν ελάχιστα το ένα από το άλλο και η κατάσταση δεν φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει μετεκλογικά.

 

Δείτε επίσης

Οικονομικά μαγειρέματα… αλά ελληνικά στην Κίνα

Επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ