Ήσυχος: Πρέπει να βγούμε απ’ το κουτί… να σκεφτούμε ανορθόδοξα

«Είμαστε σε καθεστώς κηδεμονίας, πολιτικής και οικονομικής» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Ήσυχος.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, και στην περίπτωση που η Λαϊκή Ενότητα κυβερνούσε, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, σημείωσε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει μια τέτοια κυβέρνηση είναι η χώρα να αποκτήσει την εθνική της κυριαρχία, η οποία όπως ξέρετε δεν υπάρχει. Κι αυτό δεν το λέω για λόγους λαϊκισμού, αλλά δεν μπορεί κανέναν κοινοβούλιο, όποιο και να είναι αυτό, αύριο να νομοθετήσει το οτιδήποτε έχει δημοσιο-οικονομικό αντίκτυπο χωρίς την έγκριση των δανειστών. Άρα αυτό πρέπει να σπάσει. Αν αυτό δεν το σπάσουμε δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε αυτή τη χώρα».

Ο κ. Ήσυχος συνέχισε λέγοντας: Το ζήτημα της ευρωζώνης δεν είναι ένα νόμισμα, είναι ένα σύστημα πολιτικό, δημοσιο-οικονομικό. Και στην περίπτωση της Ελλάδας, ένα σύστημα κυριαρχίας και επικυριαρχίας δυστυχώς» και πρόσθεσε:

«Είμαστε βαλτωμένοι στον μικρόκοσμο ‘there is no other alternative’, δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από το μνημόνιο. Πρέπει να βγούμε απ’ το κουτί, να σκεφτούμε ανορθόδοξα, να τολμήσουμε, να έρθουμε σε ρήξη, να τολμήσουμε να ερχόμαστε σε διαπραγμάτευση, να μπορούμε να ξέρουμε που στοχεύουμε και γιατί στοχεύουμε και ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να αναδείξουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ