• Debate - Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών - ΒΙΝΤΕΟ

  12:30 πμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2015 12:30 πμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2015

  Στην τελευταία ενότητα του debate οι πολιτικοί αρχηγοί απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό, στέλνοντας τα μηνύματά τους.

  «Το μνημόνιο - αντιμνημόνιο ανήκει στο παρελθόν. Καλώ τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να σκίσουν τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό. Χρειαζόμαστε συνεργασίες για να γυρίσει η χώρα. Η χώρα θέλει κυβέρνηση τετραετίας. Ζητώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ξέρω να κάνω σκληρές διαπραγματεύσεις. Μπορώ να διασφαλίσω ότι η χώρα θα έχει μία κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

  «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τα μνημόνια. Στηρίξαμε μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Διαγράφηκαν δάνεια που δεν έπρεπε. Οι εργαζόμενοι έχασαν μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους. Δεν είμαστε ευτυχείς που υπογράψαμε μία συμφωνία που περιέχει τον ΕΝΦΙΑ. Υπόκειται όμως στο ευρωπαϊκό δίκαιο, εμπεριέχει ελπίδα για το αύριο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

  «Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους νέους και όσους έφυγαν από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τους ψηφοφόρους να μην επιστρέψουν στο παλιό, να στηρίξουν το ΚΚΕ. Την επόμενη ημέρα θα υπάρχει κυβέρνηση των μνημονίων, αντιλαϊκή», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

  «Έχουμε μία απλή ιδέα. Λέμε μετά το πρώτη φορά Αριστερά, λέμε πρώτη φορά "στα σοβαρά". Να μην γυρίσουμε στα ρουσφέτια. Τους έχουμε πληρώσει ακριβά. Στις 21 του μήνα πρέπει να βάλουμε σκληρές προϋποθέσεις στο πρώτο κόμμα. Μικρό, ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

  «Η πρώτη φορά αριστερά, φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο. Το μνημόνιο σημαίνει καταστροφή, εθνική υποτέλεια. Πουθενά αλλού δεν ιδιωτικοποιήθηκαν τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Διέξοδος είναι το μεγάλο «όχι» στο δημοψήφισμα. Υπάρχει αντιμνημονιακή λύση για την Ελλάδα. Οι μονόδρομοι ανήκουν στους ολοκληρωτισμούς», επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  «Ζητώ από τους πολίτες να έχουν ενημερωθεί, να συγκρίνουν και να καταλάβουν ότι πληρώσαμε ακριβά την ψήφο διαμαρτυρίας. Από το 2009 μέχρι σήμερα αλλάξαμε εφτά πρωθυπουργούς. Εμείς μπορούμε να συνθέσουμε. Γνωρίζω τα προβλήματα, είμαι στο πεζοδρόμιο, στην πιάτσα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

  «Στις 25 Γενάρη ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία. Δώσαμε σκληρή μάχη, πήγαμε κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Καταφέραμε να ανοίξουμε δρόμους. Την κρίσιμη στιγμή βάλαμε τον λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ζητήσαμε τη γνώμη του λαού για να φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία. Οι μάχες δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Να τελειώνουμε με το παλιό για να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

  Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

  Διαβάστε επίσης:

  Τσίπρας προς Τρέμη: Μυγιάζεστε; - ΒΙΝΤΕΟ

  Debate - Πως απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στις ερωτήσεις ελεύθερης επιλογής των δημοσιογράφων - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα