Debate – Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για τη μεταναστευτική πολιτική – ΒΙΝΤΕΟ

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη μεταναστευτική πολιτική και το προσφυγικό, κατά τον 4o θεματικό κύκλο συζήτησης στο debate απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Για επτά μήνες είδαμε μία κυβερνητική αδράνεια, δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην ενότητα του debate για την μεταναστευτική πολιτική. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει  να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι εθνικό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση.

Όταν μίλησαν οι ΑΝΕΛ για κατάργηση του Δουβλίνο 2, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μας είπαν επικίνδυνους, τόνισε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα  δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες αλλά και οι λαθρομετανάστες. Πρέπει να μπουν παραπάνω πλοία και να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά, κατέληξε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στις χώρες του προορισμού τους, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι την μεταφορά των προσφύγων θα πρέπει να αναλάβει η Κομισιόν.

Η κατάσταση στα νησιά είναι τραγική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της και η Ελλάδα να έρθει σε συνεννόηση με την Τουρκία ώστε να σταματήσει η έλευση των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια, επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη της Ευρώπης και ότι οι εικόνες αυτές την προσβάλλουν.

Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για αυτήν την τραγωδία. Το ευρωπαϊκό κατεστημένο, δημιούργησε το πρόβλημα με τους μετανάστες, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι χρειάζονται μεγάλα κονδύλια για να ανακουφιστεί η κατάσταση .

Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν πρόεκυψε τώρα. Με έκπληξη άκουσα τον Πρωθυπουργό να λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Υπάρχουν και πρέπει  να τα φυλάξουμε, σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στους μετανάστες.  Μη χάσουμε και κανένα νησάκι, επειδή ο κ. Τσίπρας αγνοεί ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα, συμπλήρωσε Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Φτάνει με την επίθεση στην κυβέρνηση που είχε την προνοητικότητα να φτιάξει χαρτοφυλάκιο για τη μεταναστευτική πολιτική. Μας κατηγορούσαν τα κόμματα ότι ανοίξαμε τα σύνορα, ενώ είχαμε ήταν παγκόσμιο θέμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για απραξία και σημείωσε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση κινείται επάνω ακριβώς στα βήματα της κυβέρνησης του. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Debate- Τι απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνική πολιτική – ΒΙΝΤΕΟ

Debate- Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ανεργία – ΒΙΝΤΕΟ

Debate – Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για την παιδεία και την υγεία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ