Κωνσταντοπούλου στη Βουλή των Εφήβων: Σπάστε τα δεσμά…

  • επικοινωνία

22 Απριλίου 2021 | Εορτάζουν:
  • Ναθαναήλ
  • Νέαρχος
  • #ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
  • #ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  • Κωνσταντοπούλου στη Βουλή των Εφήβων: Σπάστε τα δεσμά…

    2:31 μμ, Τετάρτη 09 Σεπ 2015 2:31 μμ, Τετάρτη 09 Σεπ 2015

    Πολιτική

    «Όποιος σας πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, σας λέει ψέματα, θέλει να σας περιθωριοποιήσει και εξυπηρετεί τα σχέδια της χαμένης γενιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Αυτό ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στους έφηβους βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίασαν σε Ολομέλεια, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

    Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου ενημέρωσε τους μαθητές για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που συγκροτήθηκε στη Βουλή και τόνισε ότι το χρέος της χώρας είναι παράνομο.

    Στη συνέχεια, η ίδια επεσήμανε πως οι νέοι, χωρίς να έχουν ψηφίσει ποτέ και χωρίς ποτέ να έχουν συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις, καλούνται να πληρώσουν ο καθένας 40.000 ευρώ ως αναλογία τους στο δημόσιο χρέος.

    «Εγώ λέω πως δεν είναι δίκαιη συνθήκη αυτή και ανεκτή κατάσταση. Και το ίδιο λέτε κι εσείς», τόνισε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

    «Η Δημοκρατία κρίνεται από το πόσο χώρο αφήνει στους νέους» υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας:

    «Για τη ζωή σας έχετε το λόγο πρώτα εσείς. Έχετε το παρόν και το μέλλον στα χέρια σας. Σπάστε τα δεσμά που σας θέλουν παθητικούς δέκτες. Να είστε αληθινοί και αληθινές».

    Από την Ολομέλεια της Κ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ψηφίστηκε η νομοθετική πρόταση με τίτλο «Αρχές και κανόνες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο σχολείο» των Ομάδων Διαβούλευσης και της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες αποτελούνται από τους μαθητές της Β' τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελληνικών λυκείων του εξωτερικού, καθώς και των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

    Με πρόταση της κ. Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να εξετασθεί κατά την επόμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι έφηβοι βουλευτές απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις προς την υπουργό Παιδείας, τις οποίες απάντησε η υπηρεσιακή υπουργός, Φρόσω Κιάου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατάφερε να "κλέψει" το χαμόγελο της Κωνσταντοπούλου - ΦΩΤΟ

    Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική απάτη

    • ΒΟΥΛΗ
    • ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
    • ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
    • ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Η βραδινή έξοδος της Κωνσταντοπούλου στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ

      Η βραδινή έξοδος της Κωνσταντοπούλου στη Θεσσαλονίκη - ...

    • Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική απάτη

      Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική απάτη

    • Κατάφερε να "κλέψει" το χαμόγελο της Κωνσταντοπούλου - ΦΩΤΟ

      Κατάφερε να "κλέψει" το χαμόγελο της Κωνσταντοπούλου - ...

    • Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ προτείνει ο Πανούσης

      Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ προτείνει ο Πανούσης

    • Κωνσταντοπούλου: Το σύστημα Μαξίμου έριξε την κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

      Κωνσταντοπούλου: Το σύστημα Μαξίμου έριξε την κυβέρνηση...

    • Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι παριστάνουν το νέο... - ΒΙΝΤΕΟ

      Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι παριστάνουν το νέο... - ΒΙΝΤΕΟ...

    • Ραχήλ Μακρή: Προτιμώ την Κωνσταντοπούλου στο ντιμπέιτ - BΙΝΤΕΟ

      Ραχήλ Μακρή: Προτιμώ την Κωνσταντοπούλου στο ντιμπέιτ -...

    • Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έπεσε... παραιτήθηκε ταπεινωτικά – ΒΙΝΤΕΟ

      Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έπεσε... παραιτήθηκε ταπεινω...

    • Κωνσταντοπούλου: Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα - ΒΙΝΤΕΟ

      Κωνσταντοπούλου: Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπ...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑