Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και πρόσθεσε:

«Το κλειδί για την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη που πρέπει να ανακτηθεί είναι η πολιτική σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει από το 2012 για την ανάγκη δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δυστυχώς τότε δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα ένας ένας έχουν αρχίσει και έρχονται στα λόγια μας».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «αυτό το μνημόνιο, ακόμα και αν καταφέρει να εφαρμοστεί, από μόνο του δεν αρκεί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικό δρόμο και κανένας δεν πρέπει να λέει ψέματα ξανά στον ελληνικό λαό. Τα ψέματα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Αυτό που κερδίζουμε με αυτή τη συμφωνία είναι πρώτον, ότι παραμένουμε στην Ευρώπη, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση που χρειαζόμασταν παρ’ όλο που αυτό το μνημόνιο δεν ήταν αναγκαίο –γιατί ξεκινήσαμε με πρωτογενή πλεονάσματα (…) Αυτό που κερδίζουμε είναι χρόνο και σταθερότητα για να κάνουμε το δικό μας σχέδιο. Επιβάλλεται να διαμορφώσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο».

Κληθείσα να σχολιάσει το «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ με την προϋπόθεση να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» το Κίνημα, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι: «Αυτού του είδους οι όροι, δείχνουν ότι η συζήτηση είναι προσχηματική. Θεωρώ ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να διεξάγεται ένας διάλογος μετά από ό,τι έχει συμβεί, μετά απ’ το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το Grexit με ευθύνη του, να διεξάγεται ένας διάλογος αυτού του επιπέδου. Εγώ δεν έχω ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο και δεν θα τον ακολουθήσω. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά πράγματα για πρόσωπα του κόμματός του αλλά θεωρώ αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε πραγματικά επί της ουσίας με ειλικρίνεια» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και συμπλήρωσε ότι:

«Πιστεύω ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία και θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ