• Θάνου: Συνεχίζουμε τη δρομολόγηση μέτρων για το μεταναστευτικό

  12:48 μμ, Τετάρτη 09 Σεπ 2015 12:48 μμ, Τετάρτη 09 Σεπ 2015

  «Η κυβέρνησή μας συνέχισε τη δρομολόγηση των μέτρων για το μεταναστευτικό, τα οποία ήδη είχαν ληφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», τονίζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

  Η Βασιλική Θάνου, μιλώντας σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε: «Επιπλέον, πέραν της βελτίωσης των μέτρων αυτών προσπαθούμε να αποφασίσουμε και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε και ορισμένα επιπλέον μέτρα για να μπορέσουμε κατά το δυνατό να δώσουμε ανακούφιση στην επίλυση του μεγάλου αυτού και κατεπείγοντος προβλήματος».

  Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός τονίζει μάλιστα ότι «η κυβέρνησή μας συνεχίζει τη στενή συνεργασία την οποία είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο και βρίσκουμε μεγάλη ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα τα οποία υποβάλουμε για αρωγή προς επίλυση του προβλήματος αυτού».

  Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «κύρια αρμοδιότητά της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο άψογο και αδιάβλητο». Επαναλαμβάνει ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της θα σεβασθεί τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας».

  Ερωτηθείσα για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και το κυρίαρχο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει, η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου τονίζει: «Αυτό θα το υποδείξει ο ελληνικός λαός με την επιλογή την οποία θα κάνει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Στα στελέχη της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης και πολύ περισσότερο στον Πρωθυπουργό, θεωρώ ότι δεν αρμόζει να δώσει μία απάντηση η οποία ενδεχομένως θα παρερμηνευθεί ή θα θεωρηθεί ως πολιτική απάντηση. Πιστεύω λοιπόν ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το κόμμα εκείνο, ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει, που θεωρεί ότι θα επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν», ήταν η απάντηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού.

  Η κα Θάνου σημειώνει με έμφαση ότι «ως ενήμερος πολίτης και ως επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης ήμουν συνεχώς ενήμερη για τα προβλήματα, είχα ήδη διαμορφωμένη γνώμη, επομένως απλώς τώρα επιπλέον εκλήθην να αναλάβω την διαχείριση και την ευθύνη των προβλημάτων αυτών. Σας διαβεβαιώ όμως ότι η τεσσαρακονταετής πορεία μου στο δικαστικό σώμα με έχει θωρακίσει με την αναγκαία εμπειρία για την λήψη αποφάσεων επί των προβλημάτων, όπως επίσης και με την αναγκαία εμπειρία που απαιτείται για τον συντονισμό της λειτουργίας της συγκεκριμένης αυτής υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία όπως γνωρίζετε βεβαίως είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας και περιορισμένων αρμοδιοτήτων».

  Διαβάστε επίσης:

  Η "γεωγραφία" του ντιμπέιτ και οι θεματικές ενότητες - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα