Κουρουμπλής: Στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτοδυναμία

«Ο στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτοδυναμία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι:

«Κανένα κόμμα από το ’74 μέχρι σήμερα, που διεκδικούσε εξουσία, δηλαδή από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν έφτασε στο τέρμα, είτε πρώτο είτε δεύτερο, χωρίς να έχει πιάσει συσπείρωση 75%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι στο 55%. Έχουμε λοιπόν 20 μονάδες. Προσδοκούμε λοιπόν ότι εάν πιάσουμε –που πιστεύουμε ότι θα πιάσουμε- αυτό, μπορεί να αγγίξουμε το όριο της αυτοδυναμίας» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, ωστόσο διευκρίνισε ότι:

«Εφόσον ο ελληνικός λαός στείλει ένα άλλο μήνυμα, οφείλουμε να το αναγνώσουμε με πολλή σοβαρότητα και με πολλή προσοχή, και ως εκ τούτου, αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιεχόμενο, ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, ότι: «Δεν με εμποδίζει το μνημόνιο να κάνω αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι» και έκανε λόγο για «4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και παραϊατρικού».

Οκ. Κουρουμπλής αποκάλυψε στη συνέχεια ότι «από τα χρήματα αυτά που θα πάρουμε τώρα από το αυτό (…) το 70% θα πάει στην αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ».

«Ο τομέας μου έχει δύο στόχους: Να κρατήσουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία του λαού σε ένα επίπεδο που μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα και στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών, και σας το λέω με κατηγορηματικό τρόπο. Δεν είναι πάρα πολλά τα χρήματα που χρειάζονται παραπάνω, καλή διαχείριση χρειάζεται, διαφάνεια χρειάζεται, παρακολούθηση του συστήματος χρειάζεται» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ