• Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι "Μαυρογιαλούρου"

  10:14 πμ, Τετάρτη 09 Σεπ 2015 10:14 πμ, Τετάρτη 09 Σεπ 2015

  Ευθείες βολές από τον Ευάγγελος Μεϊμαράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα μέσα από τη συχνότητα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό για αλαζονεία, ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί και να συνεννοηθεί με κανέναν καθώς και ότι χρησιμοποιεί μεθόδους “Μαυρογιαλούρου”.

  Στο ερώτημα γιατί πρέπει οι πολίτες να εμπιστευτούν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τη Ν.Δ. στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου απάντησε μεταξύ άλλων: «Εγώ, πιστεύω ότι ένας αρχηγός κόμματος το οποίο διεκδικεί την εξουσία οφείλει να είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του πρωθυπουργού. Οφείλει να είναι διαβασμένος, να έχει το επιτελείο, τις επαφές που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα».

  Και σημείωσε: «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή μπορώ και έχω το επιτελείο να διαχειριστώ τα προβλήματα και δεύτερον έχω αποδείξει στην πράξη ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ως υπουργός ότι μπορώ να συνεννοηθώ, μπορώ να ακούσω, μπορώ να καταλάβω το αντεπιχείρημα, μπορώ να κάνω διορθωτική κίνηση αμέσως πριν πληρώσουμε όλοι μαζί πολύ ακριβά το όποιο λάθος. Γι’ αυτό ακριβώς και πιστεύω ότι η διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας που υπάρχει απ’ όλους μας, εκτός από τον κ. Τσίπρα, είναι ο μόνος που δεν θέλει να συνομιλήσει με κανέναν, δείχνει ότι έχει μία αλαζονεία και αισθάνεται ότι τα ξέρει όλα για να έρχεται μετά να μας ζητάει συγνώμη. Τον μόνο που μπορεί να συνεργαστεί, μας λέει, είναι ο κ. Καμμένος τον οποίο έχει αφομοιώσει, ο οποίος αρκείται να κρατά ένα υπουργείο και μάλιστα το Άμυνας, χωρίς να σκέφτεται που πάει η χώρα».

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η αλαζονεία έχει τυφλώσει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μέσα του την αίσθηση συνεννόησης και συνεργασίας. Η αλαζονεία πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός τον τυφλώνει ακόμα περισσότερο, θέλει μόνο τους ΑΝΕΛ που αισθάνεται ότι τους έχει αφομοιώσει δεν του φέρνουν καμία αντίρρηση και μπορεί μ’ αυτούς μόνο να συνεργαστεί και γ’ αυτό αν είναι πρώτος το πιθανότερο είναι να έχουμε αστάθεια, αβεβαιότητα και εκ νέου εκλογές».

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας οφείλει πάρα πολλά στο παλιό και πρέπει να το σέβεται. «Ο κ. Τσίπρας είναι νέος ηλικιακά, αλλά κατά τη γνώμη μου στην εφαρμοσμένη πολιτική ο άνθρωπος είναι παλαιοκομματικός, οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι “Μαυρογιαλούρου”», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

  Και τόνισε: «Μας δείχνει δε ότι όλους του τους συνεργάτες τούς έχει για πολύ αναλώσιμους. Ολοι οι αρχηγοί κομμάτων καταλαβαίνω έχουν μια τέτοια αίσθηση, αλλά αυτός είναι κυνικός. Μας έδειξε πως όταν χρειαζόταν τον κ. Βαρουφάκη τον ανύψωσε και όταν διαφώνησε πόσο προσπάθησε να τον κατεβάσει. Το ίδιο έκανε με τη Ζωή. Το ίδιο κάνει τώρα με τον Μανώλη Γλέζο, το ίδιο κάνει με ανθρώπους που έχουν ιστορία, φτάνει να υπηρετείται μόνο το δικό του και να του λένε όλοι “ναι”, να του λένε “μπράβο”, να του λένε “είσαι μεγάλος”. Ε, αυτά είναι μέθοδοι Μαυρογυαλούρου».

  Ο Ευ. Μεϊμαράκης μίλησε και για την αναφορά του τέως πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου ότι “η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα”. «Αν δεν ήταν περίοδος προεκλογική γιατί δεν θέλω να μπλέξω ζητήματα τα οποία άπτονται και της εθνικής εξωτερικής πολιτικής αυτό το θέμα θα το είχα αναδείξει με δική μου ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή και θα τον είχα σύρει να μιλήσει και να απαντήσει. Αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας είναι εθνικά τραγικό. Είναι εθνικό έγκλημα. Πρέπει τάχιστα να το μαζέψει και πρέπει τάχιστα να του πουν οι συνεργάτες του να κάνει μία δήλωση τέτοια, γιατί το μήνυμα που εξέπεμψε είναι εθνικά επικίνδυνο. Τον καλώ από την εκπομπή σας να ανακαλέσει και να κάνει μία δήλωση η οποία θα αποκαθιστά τα πράγματα και την τάξη».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα