Γεννηματά: Δεν μιλάω με τον Παπανδρέου – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανάγκη συνεννόησης, κοινωνικής ειρήνης και κοινωνικής συναίνεσης υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο MEGA.

«Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Χρειαζόμαστε συνεννόηση, κοινωνική ειρήνη, κοινωνική συναίνεση. Αυτό για να το πετύχουμε σημαίνει ότι πρέπει επιτέλους να συνεργαστούμε», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε:

«Η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, δεσμευτική αυτή τη φορά, με συγκεκριμένους στόχους και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

«Κάναμε ένα βήμα μπρος μετά από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο επίπεδο της συνεννόησης, της ενότητας και κάνουμε πέντε βήματα πίσω στην πορεία προς αυτές τις εκλογές.

Παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και σε επίπεδο στελεχών και σε επίπεδο προέδρων, και αισθάνομαι ότι αυτό που παρακολουθώ δεν αξίζει στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί το προηγούμενο διάστημα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Εμείς βάλαμε μυαλό. Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στο επίπεδο της διαχείρισης της κρίσης προσπαθούμε να μην λέμε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με το  «ναυάγιο» της συνεργασίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου σημείωσε ότι δεν μιλάει με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε:

«Θα προτιμούσα να είχαμε προχωρήσει ενωμένοι στο σύνολό μας. Έκανα ότι μπορούσα για αυτό».

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να συνεννοηθούν. Κάνουν λίγο σαν μικρά παιδιά. Χρειάζεται κάποιος να τους ενώσει. Κάποιος να είναι η γέφυρα αυτής της συνεννόησης και της συνεργασίας».

«Από την μία μεριά έχουμε τη Νέα Δημοκρατία η οποία έχει την εμμονή στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει ευαισθησία για το κοινωνικό κράτος και από την άλλη μεριά έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που στην πραγματικότητα είναι μία λαϊκίστικη αριστερά, με εμμονή στον κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις και είναι μονίμως σε ρήξη με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τον ιδιωτικό τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να συνθέσει και τις δύο αυτές αναγκαιότητες», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Διαβάστε επίσης:

Debate Γεροβασίλη – Καραγκούνη στον αέρα του Realfm 97,8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ