Λυκούδης: Υπάρχει ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες

Την άποψη ότι υπάρχει η ανάγκη σχηματισμού μιας κυβέρνησης «ευρύτερων συνεννοήσεων» εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, τόνισε ότι: «Ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή ως χώρα, επειδή ξέρουμε ποιος είναι αποδεδειγμένα και διαμορφωμένα ο επόμενος οδικός οικονομικός χάρτης της χώρας για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι σαφές ότι αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε με ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορούμε να έχουμε την καλύτερη διαχείριση αυτού του χάρτη (…) Και επειδή πιστεύω ότι μόνο μια κυβέρνηση ευρύτερων συνεννοήσεων που δεν θα ακουμπήσει μόνο σε μια στοιχειώδη πολιτική, κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και σε μια κοινωνική πλειοψηφία, μπορεί αυτό να το κατορθώσει, γιατί είναι δύσκολο πράγμα».

Ο κ. Λυκούδης συνέχισε λέγοντας: «Είναι τόσο σκληρή η επόμενη περίοδος που κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να φορτωθεί το κόστος μιας εφαρμογής. Εγώ το λέω αυτό για τον επιμερισμό του κόστους, που είμαι αντιπολιτευόμενος και δεν με συμφέρει να το λέω».

Ερωτηθείς για τα ποσοστά του Ποταμιού που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι περίπου τα ίδια με αυτά των τελευταίων εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος απάντησε ότι:

«Όταν η πολιτική ζωή διαμορφώνεται για ακόμα μία φορά στο επίπεδο των μονομάχων που φτάνουν στο finish και τρέχουν ποιος θα τερματίσει, όλοι αυτοί που είναι πιο πίσω, έχουν μικρότερο ενδιαφέρον για τους θεατές», προσθέτοντας ότι το Ποτάμι «είναι ένα απολύτως αυθεντικό κίνημα που γεννήθηκε από ανάγκες της κοινωνίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ