Τσίπρας: Κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο

 “Το κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ερωτηθείς εάν συγκατελέγει το ΠΑΣΟΚ στις δυνάμεις του χθες. 

“Είναι πολύ μεγάλο σφάλμα αν όλους αυτούς τους πολίτες, τους αγωνιστές, τα στελέχη που υπηρέτησαν ιδανικά και αξίες μέσα σε ένα κόμμα που στην πορεία του ταυτίστηκε με αυτό που ονομάζω παλιό και κατεστημένο πολιτικό σύστημα, τους ταυτίσουμε με όσους πήραν τις κεντρικές ηγετικές επιλογές που οδήγησαν εκεί αυτό το κόμμα” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Έχω επίγνωση ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, των πολιτικών που πίστεψαν στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, αυτά τα ιδανικά που είχε ως ιδρυτικές αξίες το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα θεωρώ απολύτως λογικό και φυσικό με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους να συμπορευτούμε” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε:  “Άραγε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που το συγκαταλέγει το ΠΑΣΟΚ;”

“Η κυρία Γεννηματά επιμένει να στοιχίζεται πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη που είναι με το κόμμα της κ. Μέρκελ. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι το κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο βασικός υπαίτιος μιας πολιτικής κακοδαιμονίας και μιας εξαιρετικά αρνητικής εξέλιξης με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα 25 δις με το PSI, εκφράζει προφανώς το πιο παλιό από το παλιό και είναι σήμερα κεντρικό στέλεχος αυτού του κόμματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

“Όταν εμείς μιλάμε για την ανάγκη η χώρα να ξεφύγει από το παλιό δεν μιλάμε για πρόσωπα μόνο αλλά κυρίως στην νοοτροπία, στο τρόπο διακυβέρνηση, στην ιδεολογία, σε όλα αυτά… Τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες. Εμείς δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα παρά μόνο εκείνα που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού” κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης.

Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από εμένα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας για το σποτ των ΑΝΕΛ: Το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ