Τσίπρας: Γρήγορη τήρηση της συμφωνίας για έξοδο από τα μνημόνια

“Η σωστή και γρήγορη τήρηση της συμφωνίας είναι ο δρόμος εξόδου από τα μνημόνια” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

Όσον αφορά στη συμφωνία είπε ότι την έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα έφερνε κανείς άλλος τέτοια συμφωνία, η οποία, όπως υπογράμμισε, παρά τις δυσκολίες που έχει, για πρώτη φορά έχει μια προοπτική εξόδου. Διερωτήθηκε εάν θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ή ο Σταύρος Θεορωράκης, που έλεγε στην κυβέρνηση να φέρει συμφωνία όπως και να είναι αυτή.

“Κανείς άλλος δεν θα έφερνε καλύτερη συμφωνία. Αφήστε αυτούς που δεν ήθελαν συμφωνία και ήθελαν δραχμή”, είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό που φέραμε είναι χειρότερο από την προσδοκία μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, όμως  “είμαι βέβαιος”, σημείωσε, ‘ότι έχουμε ακόμα δυσκολίες, αλλά τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας”.

Η ΝΔ προσπαθεί να πείσει ότι για όλα τα δεινά δεν φταίει εκείνη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που για 6 μήνες μάτωσε για να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άσκησε κριτική στη ΝΔ ότι η στρατηγική της δεν είναι ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα, γιατί ξέρουν ότι έτσι θα έχαναν κατά κράτος. Αντίθετα, είπε, η ΝΔ δεν λέει να συγκρίνουμε τα προγράμματά μας, αλλά να συγκρίνουμε τι υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και τι κατάφερε να υλοποιήσει. Η ΝΔ απουσιάζει από την προεκλογική περίοδο, διαπίστωσε και τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τη μάχη που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί 6 μήνες.  “Ποια είναι η  επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ. Λέει ελάτε να συγκρίνουμε τι υποσχέθηκε και τι κατάφερε μέσα σε 6 μήνες να υλοποιήσει. ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι υπόσχεται η ΝΔ απουσιάζει” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, απάντησε: “Αν δεν την έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία, η χώρα θα διακυβερνηθεί γιατί κανείς δεν θα πάρει την μεγάλη ευθύνη χώρα να μείνει ακυβέρνητη”.

“Σε εμάς όρους και προϋποθέσεις να ταυτιστούμε με το παλιό και να μην κάνουμε τις τομές που θέλουμε, κανείς δεν θα βάλει”, υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι κανείς δεν δίνει μάχη από τα υπόλοιπα κόμμα για να βγει πρώτος και πως είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος. Παράλληλα, τόνισε ότι η μάχη που δίνουν οι άλλοι είναι για να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον αναγκάσουν να είναι όμηρος των παλιών πολιτικών δυνάμεων.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία και τη βεβαιότητά του ότι ο λαός θα δώσει απάντηση στις 20 Σεπτέμβρη, για να προσθέσει ότι πάντως αν ο λαός θέλει να επιλέξει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος -και άρα έρθει δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ- ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κοινωνική πλειοψηφία, να διεκδικεί και να προστατεύει τα δικαιώματά της. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ