Τσίπρας: Το δίλημμα είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ με τις αμαρτίες του παρελθόντος – ΒΙΝΤΕΟ

Απέκλεισε την συνεργασία με τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus viventi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει συγγνώμη όχι για τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, αλλά για όσα έκανε το κόμμα του τα προηγούμενα χρόνια και γιατί όπως είπε “όταν εμείς ματώναμε για να σταματήσει ο λαός να ματώνει εκείνος έλεγε ότι κωλυσιεργούμε”. 

Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι οξύμωρο να ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης συνεργασία και να πείσει ότι δεν έχουμε διαφορές. Διεκδικούμε ισχυρή εντολή από το λαό για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε , για να μη πραγματοποιηθεί το σχέδιο των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.

“Το κρίσιμο δίλημμα είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ φέρνοντας μαζί και όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών” τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει  συνεργασίες.

“Κερδίσαμε πολλά, εφαρμόσαμε αυτούς τους 6 μήνες μια σειρά από φιλολαϊκά μέτρα. Φέραμε μια συμφωνία που έχει δυσκολίες αλλά δίνει τη δυνατότητα προοπτικής. Αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε προσπαθώντας στα κρίσιμα σημεία και στα ανοιχτά θέματα να δώσουμε τη μάχη ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα”, επισήμανε .

“Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με στόχο να βρούμε ταυτόχρονα αντισταθμιστικά μέτρα με στόχο να ξεφύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τη μέγγενη της επιτροπείας και αυτό θα γίνει αν θα καταφέρουμε-και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε- την ελάφρυνση του χρέους, την επιστροφή στην ανάπτυξη που υπολογίζουμε το τελευταίο εξάμηνο του 2016 και την αλλαγή των κακώς κειμένων, με σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές” συνέχισε ο κ. Τσίπρας.  

“Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση. Ο δρόμος της διεξόδου μέσα από την σκληρή διαπραγμάτευση και της διεξόδου μέσα από σχέδιο είναι ο μόνος δρόμος και αυτόν θα ακολουθήσουμε” 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τεχνητό δίλημμα στο λαό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι με απλά μαθηματικά ότι το πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση. “Προσπαθούν να δημιουργήσουν το ψευδές αίσθημα ότι όλοι το ίδιο είμαστε. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές όμως” ανέφερε. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ