Ελένη Σωτηρίου: Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές

“Δεν θα συμμετέχω σε κάποιο ψηφοδέλτιο σε αυτές τις εκλογές” τονίζει η  Ελένη Σωτηρίου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, ξεκαθαρίζοντας έτσι τη στάση της.

Αναλυτικά η δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς και ελπίδα για τη διέξοδο της χώρας και του λαού, τελείωσε. Μέσα από μια πορεία, μεταλλάχθηκε σε μνημονιακό κόμμα, αφήνοντας πληγές στα μέλη του και στον κόσμο που στήριξε τις προσδοκίες του σε αυτόν.

Δεν θα συμμετέχω σε κάποιο ψηφοδέλτιο σε αυτές τις εκλογές. Αυτό εκφράζει και μια διάθεση έμπρακτης αυτοκριτικής για το γεγονός ότι δεν πάσχισα όσο θα έπρεπε και όσο μου αναλογούσε για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Δεν θεωρώ ότι οι θέσεις και τα προνόμια μπορούν να είναι κριτήριο για τις πολιτικές επιλογές. Δεν βλέπω την πολιτική σαν «τέχνη του εφικτού».

Δεν παραιτούμαι από τις κοινωνικές διεργασίες και τους αγώνες που, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξουν. Δηλώνω παρούσα στο νέο κύκλο προσπαθειών που θα ανοίξει.

Τα καθήκοντα απέναντι στο λαό και τη χώρα είναι σύνθετα και δύσκολα. Δεν απαντιούνται με λύσεις ευκολίας και τακτικισμούς. Τα νέα εγχειρήματα για να είναι χρήσιμα, πρέπει να είναι ανοιχτά. Με δημοκρατικές διαδικασίες που θα εμπλέκουν τους πολλούς, και δε θα αποφασίζονται από λίγους. Απαραίτητες προϋποθέσεις, οι ουσιαστικοί απολογισμοί και η ειλικρινής αυτοκριτική.

Ευχαριστώ όσους με στήριξαν για να εκλεγώ ακόμα και αυτούς που σήμερα στέκονται κριτικά απέναντι στη στάση μου. Είναι σίγουρο ότι θα ξανασυναντηθούμε σύντομα…

 

Διαβάστε επίσης

Οι 3 βουλευτές που δεν συμμετέχουν στη Λαϊκή Ενότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ