• Κουτσούμπας: Λόγια του αέρα το "πρώτη φορά αριστερά"

  2:52 μμ, Σαββατο 05 Σεπ 2015 2:52 μμ, Σαββατο 05 Σεπ 2015

  «Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα επιβεβαιώνει την άκαμπτη στάση μας απέναντι στα μνημόνια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν. Επιβεβαιώνουν τις διαχρονικές μας εκτιμήσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά από τη Λαμία ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην αίθουσα του ΕΒΕ στη Λαμία,όπου παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Φθιώτιδας.

  Ο κ.Κουτσούμπας έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων του Κ.Κ.Ε. τόσο του 2012 όσο και το 2015 σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.«Το Γενάρη πολλοί εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες είπαν να δοκιμάσουν την "πρώτη φορά αριστερά", με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν όμως λόγια του αέρα…» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να συμπληρώσει «όπως, λόγια του αέρα αποδείχτηκαν και τα συνθήματα και οι υποσχέσεις περί τιμωρίας της διαφθοράς, περί τέλους της ρουσφετολογίας και άλλα.Και αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα, ακριβώς γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές, σε λάθος πολιτικές προτάσεις» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

  Σημείωσε με έμφαση ότι δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ σε σχέση με το δημοψήφισμα και πως αυτό χρησιμοποιήθηκε ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κράτησε χαμηλότερους τόνους σε επίπεδο χαρακτηρισμών από το παρελθόν.

  «Το 2010 από το "λεφτά υπάρχουν" του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο που το ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα, το 2015, από το "θα σκίσουμε τα μνημόνια" του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, παρεούλα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.

  «Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο» ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκλώβισε το λαό με ψεύτικες ελπίδες». Τον κατηγόρησε,ακόμη,ότι εξυπηρετεί συστηματικά συγκεκριμένες μνημονιακές πολιτικές ενώ έκανε λόγο στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότηση κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των θέσεων που εκφράζει το Κ.Κ.Ε. και αυτά που ισχύουν σήμερα. «Η επικαλούμενη από τα άλλα πολιτικά κόμματα παραγωγική ανασυγκρότηση έχει κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπογράμμισε πώς «έρχεται τώρα να επαναλάβει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ…».

  Ο γραμματέας της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. προσπάθησε να φωτίσει και τα μετεκλογικά σενάρια καθώς προέβλεψε ότι θα υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Προσανατόλισε μάλιστα αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας στην υλοποίηση πραβλέψεων του μνημονίου, όπως είπε και «των μέτρων που φέρνει αυτό».

  Επανέλαβε ότι αρκετοί πολιτικοί σχηματισμοί «είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν αυτόν το σκοπό» όπως ανέφερε και σημείωσε με έμφαση ότι θα συνεχιστεί ο δρόμος επίθεσης στα λαϊκά στρώματα όπως και με τα προηγούμενα μνημόνια. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καυτηρίασε τις θέσεις που εκφράζουν τα υπόλοιπα κόμματα,κυρίως σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα εφαρμογής του μνημονίου σημειώνοντας ότι σ' αυτή την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν και ακούγονται αρκετά πράγματα που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν κάθε όριο.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα στο οποίο ηγείται το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης έκανε λόγο για ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο που κάθε μέρα δίνει μάχες μέσα στην κοινωνία και στο λαϊκό κίνημα. Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν ακόμη ο γιατρός Βασίλης Αντωνιάδης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, ο Σπύρος Μπούας, συνεργαζόμενος, αρχιτέκτων μηχανικός, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, μέλος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, η Χρυσούλα Καψάλη, αγρότισσα, μέλος ΔΣ Συλλόγου ΟΓΕ Λαμίαςκαι η Ανδριάνα Μπαφούτσου, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας

  Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί με όλους τους συγκεντρωθέντες κατέθεσαν λίγα λουλούδια στον ανδριάντα του 'Αρη Βελουχιώτη στην Πλ. Λαού της Λαμίας και στη συνέχεια επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο της πόλης και συνομίλησε με τους εμπόρους και τους κατοίκους της περιοχής με πολλούς από τους οποίους έχει προσωπική γνωριμία,αφού ο γραμματές του ΚΚΕ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία.

  Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Κουτσούμπας: Θα γίνουμε πιόνια ή θα φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο μάχης;

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα