• Τσίπρας: Είμαστε η μοναδική εγγύηση - ΒΙΝΤΕΟ

  9:23 μμ, Παρασκευή 04 Σεπ 2015 9:23 μμ, Παρασκευή 04 Σεπ 2015

  «Ποιον εσείς εμπιστεύεστε να κυβερνήσει; Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία; Τη Νέα Δημοκρατία, και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας; Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, που είμαστε η μοναδική εγγύηση ότι θα δε θα αφεθούν στη τύχη τους οι νέοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Λειβαδιά.

  «Πιστεύει πραγματικά ο νέος, ο άνεργος, ο αγρότης, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος ότι η ΝΔ, που κάθε μέρα επί επτά μήνες μας κατήγγειλε γιατί δεν υπογράφαμε, οτιδήποτε μας έδιναν οι δανειστές, αύριο θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντά του;», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ "για να αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας ότι «στις 20 του Σεπτέμβρη, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ή την παλινόρθωση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολιγαρχίας ή την πορεία προς το αύριο, με σταθερότητα, ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη, που εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

  Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά διαπλοκής, της ΝΔ και του Ευάγγελου Μειμαράκη προσωπικά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συμμαχία της διαπλοκής και της διαφθοράς καραδοκεί να κάνει πράξη τον αρχικό της σχεδιασμό της παρένθεσης . Και να ξανάρθει στην εξουσία να πάρει τη ρεβάνς από έναν ελληνικό λαό, ο οποίος, στις 25 Γενάρη, τόλμησε και την αποκαθήλωσε».

  Απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό 90 δισ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για το πιο άθλιο ψέμα που έχουν πει μέχρι τώρα. Αυτοί, πρόσθεσε, «που χρέωσαν επί 40 χρόνια διακυβέρνησης το τόπο με 340 δισ. χρέος, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη». Στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, το δημόσιο χρέος της χώρας, όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δισ. ευρώ ενώ, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία γλυτώνει κατά 20 δισ. σε μέτρα, από τα μικρότερα πρωτόγενη πλεονάσματα.

  Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή μιας πολιτικής ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, ισονομίας και δικαιοσύνης, ανασύνταξης του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ανθρώπινου εργασιακού καθεστώτος, η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση. Οικονομικά, κοινωνικά, διεθνώς, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νέου μνημονίου για να υπογραμμίσει ότι «αυτός είναι ο δρόμος που ανοίξαμε με πολύ αγώνα και καλούμαστε να βαδίσουμε παρά τις δυσκολίες».

  Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα βασικά σημεία της απογευματινής δήλωσής του, επικρίνοντας και πάλι τη ΝΔ για την πολιτική της, σημειώνοντας ότι «είναι υπόλογος και όχι τιμητής».

  Δείτε το βίντεο από το Mega

  Διαβάστε επίσης:

  Καμμένος: Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια ο Χαϊκάλης – ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα