Ο Τσίπρας αποκαλύπτει το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής που διήρκησε περίπου 17 ώρες αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο Kontra Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία «σκληρή» Σύνοδο Κορυφής, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημείωσε, είχε τρεις στενούς υποστηρικτές: τον αυστριακό καγκελάριο, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ματέο Ρέντσι.

«Παρά το γεγονός ότι δημόσια, το προηγούμενο διάστημα, η στάση τους ήταν μαζεμένη, μέσα στη κρίσιμη αυτή Σύνοδο ήταν υποστηρικτικές φωνές», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «η στάση του ήταν να κρατήσει τις ισορροπίες και δεν ήθελε το σχέδιο Σόιμπλε».

«Αποχώρησα από την αίθουσα τρεις φορές. Ήταν μία σκληρή διαδικασία, μία σκληρή μάχη. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης για το ταμείο ήταν υπέρ μας. Ήταν το στοιχείο που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα. Ο Σόιμπλε είχε επιλέξει να βάλει ως απαράβατο όρο την πλήρη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς του είχε πει ότι «η καρδιά μας είναι μαζί σου αλλά το μυαλό μας είναι εναντίον σου».

Δείτε το βίντεο από το Kontra Channel

 

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο Τσίπρας για τις δημοσκοπήσεις – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ