Τσίπρας: Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έριχναν την κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα οδηγούνταν με αποφασιστικότητα και γοργά βήματα στη συγκρότηση άλλου κόμματος και στην πτώση της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Kontra Channel.

«Συνειδητά ή ασυνείδητα, εκ των πραγμάτων, αυτή την ώρα απειλείται η παλινόρθωση και η εκπλήρωση του σχεδίου της «παρένθεσης» μέσα από την πτώση της κυβέρνησης που κάποιοι επέλεξαν» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε:

«Δεν μου έδωσαν ούτε την εξουσιοδότηση για συμφωνία, άρα η απόφασή τους ήταν ειλημμένη πριν. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι εγώ θα περίμενα να στηρίξουν την κυβέρνηση και μετά να ζητήσουν την αλλαγή στρατηγικής, μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία, εσωκομματική, δεν το έπραξαν».  

«Όλοι γνωρίζουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μία οργανωμένη μειοψηφία που υποστήριζε σθεναρά την άποψη της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ήταν μία μειοψηφία της τάξεως του 30%. Τα τελευταία τρία χρόνια, δεν ψήφιζαν ποτέ τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Ήμουν όμως πάντα της άποψης ότι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να λειτουργεί δημοκρατικά και να μην απομονώνει ή περιθωριοποιεί την άλλη άποψη, στο βαθμό που υπήρχε η δέσμευσή τους ότι θα υποστηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις».

Δείτε το βίντεο από το Kontra Channel

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ