Σε Αθήνα και Κω οι Τίμερμανς και Αβραμόπουλος

«Πολιτικό μήνυμα στήριξης στη χώρα μας με στόχο την εξεύρεση πρακτικών λύσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης συνιστά η επίσκεψη δύο κορυφαίων μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του αντιπροέδρου Φρανς Τίμερμανς και του επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, θα έχουν διευρυμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου στον Πειραιά, με στόχο την ταχύτερη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής, και θα επισκεφθούν την Κω, όπου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την καταστατική ομιλία (State of the Union Speech) του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από τα κεντρικά θέματα της οποίας αναμένεται να είναι το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σήμερα στις 16:30 θα συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Επιχειρησιακό Γραφείο της Frontex -του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και συνάντηση εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την εγκατάσταση «hotspot», δηλαδή «κομβικού σημείου», στον Πειραιά.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Αντώνης Μανιτάκης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας και Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης.

Αύριο το πρωί, ο κ. Tίμερμανς και ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Κω, όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Κω, καθώς και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών του νησιού.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κατάστασης με τους πρόσφυγες.

Η επίσκεψη στην Κω θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου και του επιτρόπου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και θα τη συντονίσει ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα συνοδεύει τους δύο αξιωματούχους σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Αμέσως μετά, ο κ. Τίμερμανς και ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 16:30.

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Κω: Μεγάλη καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των μεταναστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ