Σε άτυπη διακομματική το θέμα του ντιμπέιτ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σε μία… άτυπη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής στις έξι σήμερα το απόγευμα στη Βουλή παραπέμπουν προς επίλυση το θέμα που προέκυψε με την ημερομηνία του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, τα κόμματα.

Διότι, ενώ η τηλεμαχία μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντίστοιχα, έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, έξι μέρες πριν από τις κάλπες, δεν έχει βρεθεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών (πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου).

Η αρχική πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ντιμπέιτ να οριστεί για τη 10η Σεπτεμβρίου, το γεγονός όμως ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είχε προγραμματίσει για την ίδια μέρα την κεντρική της ομιλία στη ΔΕΘ, δεν επέτρεψε το κλείσιμο του «ραντεβού».

Ακολούθησαν αρκετοί κύκλοι τηλεφωνημάτων, για να αποφασιστεί τελικά να συγκληθεί ατύπως η διακομματική επιτροπή σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, προκειμένου να βρεθεί μία βολική μέρα για όλους.

Το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο και χρεώθηκε το πρόβλημα στην πρώτη συνεννόηση, έχει αντιπροτείνει τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 9 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία στην οποία συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά που έκαναν και τις σχετικές «διερευνητικές επαφές» κατέληξαν ότι συμφωνούν τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι.

Την ίδια μέρα όμως επισκέπτεται τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με στενούς του συνεργάτες να διαβεβαιώνουν ότι είναι αδύνατον να ακυρωθεί το ταξίδι του στη συμπρωτεύουσα.

Κατόπιν τούτου, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας θα προσέλθει με αντιπροτάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας στη σημερινή σύσκεψη, με τις ημέρες που θα προτείνει όμως να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ακόμα πάντως και αν βρεθεί η ημερομηνία για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ, οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση, αυτή της συμφωνίας στους όρους διεξαγωγής των δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων και το κατά πόσον θα δίνεται η δυνατότητα διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε ντιμπέιτ στην χώρα μας ήταν ενόψει των εκλογών του 2009 μεταξύ των τότε προέδρων της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στη νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά 

Περιοδείες του Τσίπρα στα «κάστρα» του Λαφαζάνη

Μεϊμαράκης: Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ