Επιστολή διαμαρτυρίας Κατρούγκαλου στην Εφημερίδα των Συντακτών

 Για «σειρά παραπλανητικών δημοσιευμάτων περί -δήθεν- πρότασής μου για σύνταξη έως 600 ευρώ» κάνει λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστολή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Επισημαίνει ακόμα, ότι ο συντάκτης δεν επικοινώνησε μαζί του για την διασταύρωση των πληροφοριών του.

Ο κ. Κατρούγκαλος τονίζει ότι ουδέποτε πρότεινε «εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, πολύ λιγότερο τερατωδίες όπως αυτή του τίτλου σας «Μία σύνταξη έως 600 Ευρώ».

«Ελπίζω στο μέλλον, εν όψει μιας ιδιαίτερα κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, η Εφημερίδα σας να μην υποκύψει ξανά στον πειρασμό παραπλανητικών εντυπωσιασμών που δεν συντελούν σε μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση» καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κατρούγκαλου στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Στο χθεσινό φύλλο της έγκυρης εφημερίδας σας φιλοξενήσατε σειρά παραπλανητικών δημοσιευμάτων περί –δήθεν- πρότασης μου για «σύνταξη έως 600 Ευρώ», Κατ’ αρχάς να επισημάνω ότι ο συντάκτης σας δεν επικοινώνησε μαζί μου για την διασταύρωση των πληροφοριών του, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.  Περαιτέρω, η μέθοδος της «μονταζιέρας» με τη μείξη αποσπασμάτων από τα υλικά της επιτροπής με κατασκευασμένα στοιχεία άγνωστης προέλευσης δεν ταιριάζει σε εφημερίδα του ήθους της ΕφΣυν.

Ουδέποτε πρότεινα εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, πολύ λιγότερο τερατωδίες όπως αυτή του τίτλου σας «Μία σύνταξη έως 600 Ευρώ». Άλλωστε οι θέσεις μου για τα κοινωνικά δικαιώματα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι γνωστές και δεν είναι εύκολο να αποτελέσουν αντικείμενο συκοφαντίας και διαβολής.

Ο λόγος συγκρότησης της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ήταν να διατυπωθούν προτάσεις για ένα νέο,  δικαιότερο συνταξιοδοτικό σύστημα, ακριβώς για να μην μειωθούν οι συντάξεις, όπως προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι του 2010 και 2012. Η δυνατότητα να υποκαταστήσουμε με μια δική μας, εθνική μεταρρυθμιστική πρόταση τις επιμέρους προβλέψεις του μνημονίου ήταν από τις βασικές διεκδικήσεις μας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και περιλήφθηκε στο μνημόνιο.

Η Επιτροπή βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο των εργασιών της και επεξεργάζεται πολλές εναλλακτικές προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Η αναφορά της εφημερίδας σας ότι –τάχα- η Επιτροπή απλώς «θα προσδώσει κύρος στις πολιτικές αποφάσεις του κ. Κατρούγκαλου» είναι ιδιαίτερα προσβλητική για τα μέλη της Επιτροπής, αντιπροέδρους και δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καθηγητές του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές για κανένα, θα συμβάλλουν απλώς στην αναγκαία γενικευμένη πολιτική συζήτηση που πρέπει να ακολουθήσει.

Ελπίζω στο μέλλον, εν όψει μιας ιδιαίτερα κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, η Εφημερίδα σας να μην υποκύψει ξανά στον πειρασμό παραπλανητικών εντυπωσιασμών που δεν συντελούν σε μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Ποιος τρελός θα εισηγείτο στον ελληνικό λαό πρόταση για ανώτατη σύνταξη 600 ευρώ;

Κατρούγκαλος: Στο νέο μνημόνιο περιέχονται δεσμεύσεις από τα προηγούμενα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ