Γεννηματά: Τα διλήμματα ή εγώ ή το χάος είναι ντεμοντέ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και η Ν.Δ. του 2012, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας ότι «και τότε η Ν.Δ. πήγε τη χώρα δυο φορές σε εκλογές επιδιώκοντας την αυτοδυναμία και τώρα μέσα στο 2015 εκ νέου δυο εκλογικές αναμετρήσεις».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε:

«Όλοι λένε μεγάλα λόγια πριν από τις εκλογές. Στο παρελθόν το έκανε και το ΠΑΣΟΚ αυτό το λάθος, αλλά τουλάχιστον μέσα στην διάρκεια της κρίσης, λέμε μόνο αλήθειες. Ό, τι είπαμε έγινε, ό, τι πούμε θα γίνει.

Λένε καμιά κουβέντα παραπάνω. Εγώ ρωτάω πάρα πολύ απλά και αυτό θα πρέπει να το κρίνει ο ελληνικός λαός. Γιατί μπόρεσαν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το grexit; Γιατί κάθισαν όλοι γύρω από ένα τραπέζι μαζί; ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, ακόμη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;».

«Όποιος θέλει να υπεκφεύγει, όποιος θέλει να συνεχίσει τα ψέματα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, έχει την ευθύνη των πράξεών του και των λόγων του. Και εμείς διαφωνούμε στα μέτρα για τους αγρότες, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς αυτά θα αλλάξουν, πώς θα βελτιωθούν», σημείωσε και συνέχισε:

«Θα πρέπει να δούμε πώς η χώρα μας θα μπορέσει ξανά να κερδίσει την αξιοπιστία της μέσα από την αποτελεσματικότητα για να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι αλλαγές».

«Στη βάση μιας προγραμματικής εξειδικευμένης συμφωνίας μπορούμε μόνο να απαντήσουμε πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Όλα τα υπόλοιπα, είναι η προσπάθεια αντιγραφής του παλιού δικομματισμού. Όμως αυτή τη φορά λόγω των μεγεθών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, όλο αυτό είναι απλά μια καρικατούρα» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Αυτά τα διλήμματα ή εγώ ή το χάος, έχουν τεθεί στο παρελθόν. Είναι διλήμματα του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι ντεμοντέ. Είναι ξεπερασμένα. Δεν απαντούν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σήμερα και θα πρέπει να τους κρίνουν οι πολίτες όλους αυτούς που εξακολουθούν σήμερα, ενώ θέλουν να λένε ότι φέρνουν το νέο, ότι εκφράζουν το νέο, να αντιγράφουν ό,τι έγινε στο παρελθόν».

Αναφορικά με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» και επεσήμανε ότι |δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για ένα debate ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και στον κ. Τσίπρα».

«Πλην Χρυσής Αυγής, όλοι οι άλλοι πρέπει να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να πούνε στον ελληνικό λαό πώς πιστεύουν ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα μετά από αυτές τις εκλογές και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και μάλιστα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και γιατί διαλύθηκε μια βουλή που είχε 220 βουλευτές που στήριζαν την προσπάθεια της χώρας και σήμερα αναζητούμε μια βουλή που θα πρέπει να έχει 151. Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν και θα πρέπει να απαντηθούν από όλους μας, γιατί είπα και πριν ότι δικομματισμός δεν υπάρχει πια και δεν μπορεί να απαντήσει στις ανάγκες της Ελλάδας» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Πάγκαλος: Φιλοχρήματος δεν είμαι. Φτωχός είμαι

Η απάντηση του Τσίπρα στο “αυτοφωράκιας” του Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ