Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν θέλει τη συνεννόηση – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχω δείξει τη διάθεσή μου για συνεννόηση, αυτός δεν θέλει. Γι’ αυτό αισθάνομαι ότι θέλει να φύγει. Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει. Βγάζει τον εαυτό του από τη μέση μόνος του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολόγηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ ανέφερε επίσης ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

«Ο κ. Τσίπρας για ιδεολογικούς λόγους κατά τη γνώμη μου το έβαλε (το ΦΠΑ 23%), γιατί όταν ακούν για κάτι ιδιωτικό θέλουν να το πυροβολήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι “πιστεύω” του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35 του προγράμματός του λέει ότι ο φόρος στην παιδεία, το 23%, είναι για τους έχοντες».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τις αυξήσεις στη φορολογία των αγροτών.

«Το κείμενο των 53 είναι χειρότερο από την Αριστερή Πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι τον Φεβρουάριο θα έχουμε ξανά εκλογές, το έχει στο DNA ο άνθρωπος, φαίνεται. Θα έχουμε ξανά εκλογές έτσι και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος».

«Εγώ επιμένω ότι ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι γιατί να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να ‘ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα”».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας.

«Η ψήφος διαμαρτυρίας δεν λύνει τα προβλήματα μάλλον τα διογκώνει. Κάνω άνοιγμα σε όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους. Τους καλώ να προβληματιστούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαμαρτυρία σε αυτή την κρίσιμη φάση». 

«Πρέπει να προκύψει μακράς διαρκείας κυβέρνηση. Θα πάρω την εντολή και θα την κρατήσω πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εγώ, αν είναι πρώτος ο Τσίπρας, θα τον πάρω να του πω μπράβο, συγχαρητήρια.

«Έχω δείξει τη διάθεσή μου για συνεννόηση, αυτός δεν θέλει. Γι’ αυτό αισθάνομαι ότι θέλει να φύγει. Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει. Βγάζει τον εαυτό του από τη μέση μόνος του», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να επιρρίψει τις ευθύνες για το «σκληρότερο» όπως το χαρακτήρισε μνημόνιο, στον Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλοντας επανεξέτασή του με τους θεσμούς σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ροκάνισε το χρόνο για μία συμφωνία που ο ίδιος χαρακτήρισε κακή. Θα την ξανασυζητήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μία διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από τη διάρκειά της», σημείωσε, συνεχίζοντας τα βέλη του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έλεγε ψέματα και επιχείρησε να μας αιφνιδιάσει με εκλογές», πρόσθεσε.

 

Αναφορικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί στις δημόσιες εμφανίσεις του, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν είναι δήθεν και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει παρορμητικός.

«Δεν είμαι αγενής, έχω την αστική ευγένεια, δεν είμαι και εμπαθής. Από κει και πέρα είμαι άνθρωπος, όταν με γαργαλίσετε πολύ δεν θα μιλήσω, δεν θα φωνάξω, δεν θα συμπεριφερθώ ανθρώπινα;», τόνισε.

«Δεν μπορούμε να γίνουμε ρομπότ επειδή ασχολούμαστε με τα κοινά και γινόμαστε αρχηγοί κόμματος», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ