Κωνσταντοπούλου: Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Τη σύμπραξή της με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως ανεξάρτητη, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ.

«Σε αυτές τις εκλογές θα είμαι παρούσα. Θα είμαι ενεργή, όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύθηκα απέναντι στους συμπολίτες μου. Θα είμαι στο πλάι εκείνων που, για άλλη μία φορά, αναλαμβάνουν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα, που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα σε αυτή τη λαίλαπα που εξαπολύθηκε με την προκήρυξη των εκλογών. Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό το ανάχωμα να αποτελέσει ένα πλατύ μέτωπο που θα μας περιέχει όλους και όλες, όσους και όσες συμμεριζόμαστε και μοιραζόμαστε κοινούς σκοπούς, κοινές αξίες, κοινά ιδεώδη, κοινές δεσμεύσεις και κοινή και ενεργή την αίσθηση ευθύνης απέναντι στο λαό, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στην Ιστορία», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θα συμπράξω και θα συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις ως οφείλω κατά την άποψή μου, προκειμένου σε αυτό το εγχείρημα, δημιουργίας ενός μετώπου που θα είναι πλατύ, που θα είναι ευρύ, να συμπράξουν επίσης εκείνοι και εκείνες που έχουν ιστορικά, με τη στάση τους, με την πορεία τους, με την ιστορία τους, σηματοδοτήσει τους αγώνες για αντίσταση, για δημοκρατία, για δικαιώματα», υπογράμμισε και συνέχισε:

Η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είναι περήφανη για τους συντρόφους της που είπαν «όχι» και όπως είπε έδειξαν αντανακλαστικά και δημιούργησαν μια κοινοβουλευτική ομάδα που έγινε τρίτη δύναμη στη Βουλή. Χαρακτήρισε ακόμα, «χυδαία συκοφαντία το γεγονός ότι κατηγορήθηκαν ότι το  έπραξαν  «σαν έτοιμοι από καιρό».  

«Θα συμβάλω ώστε αυτό το ανάχωμα να γίνει ένα πλατύ μέτωπο και  να συμπράξουν και εκείνοι που έχουν σηματοδοτήσει με τους αγώνες τους την αντίσταση» αναφέροντας τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου, της Σοφίας Σακοράφα, του Μίκη Θεοδωράκη και της Πέπης Ρηγοπούλου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Παραλλήλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, σε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε πρώην υπουργούς.

«Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολλοί και πάρα πολλές που προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τις θέσεις του, την πολιτική του άξια, την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού στη χώρα επικρατήσει η μνημονική σιγή, η μνημονιακή λαίλαπα η οποία έχει εξοντώσει ήδη πολλούς συνανθρώπους μας. Υπάρχον υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες  δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, με τη συχνότητα που έπρεπε, με την ανάθεση αντικείμενου που έπρεπε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Προσωπικά και έχοντας, μέχρι την τελευταία στιγμή, καταβάλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτημένα να πάρει θέση και να αποτελέσει ανάχωμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, θεωρώ ότι εξάντλησα όλα εκείνα τα μέσα προκειμένου να αποτραπεί αυτό το κακό», τόνισε και συνέχισε:

«Και αυτό όχι αίφνης, ούτε με τρόπο απροσδόκητο, αλλά έχοντας υπάρξει εξ αρχής σαφής και συγκεκριμένη σε σχέση με το τι σημαίνει η υιοθέτηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύσεων, οι οποίες αντιστρατεύουν την πολιτική μας κληρονομιά».

«Από τη θέση ευθύνης που ανέλαβα και από τα καθήκοντα που ανέλαβα, γιατί πίστεψα σε αυτό που είπε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, ότι ‘δεν μοιράζουμε καρέκλες αλλά ευθύνες’, ανέλαβα την ευθύνη και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας» υπογράμμισε.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Φίλη, έκανε λόγο για «χυδαίες επιθέσεις», για «χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή» και για «ευθεία απειλή ότι ‘θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις’».

Αναφερόμενη στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, έκανε λόγο για «θλιβερή απραξία».

«Λυπάμαι διότι εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημα, και πρώτος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, απέναντι στη διαρκή επίθεση που γινόταν, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, μολονότι κατ’ επανάληψη το ζητούσα», επεσήμανε και συνέχισε:

«Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου, που από θέσεις υπουργικές ή θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή να εγγυάται την ασφάλεια και τη λειτουργία της Βουλής η φρουρά.

Δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την αυτονόητη επιλογή να μη ασκείται καταστολή και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτη και απρόκλητη απέναντι σε ταλαιπωρημένους πολίτες.

Λυπάμαι που υπήρξαν κάποιοι σύντροφοι, με τους οποίους έχουμε υποστεί την καταστολή και τα χημικά, που όχι απλώς δεν είπαν το αυτονόητο, αλλά προέβησαν σε ισοδωπιστικές δηλώσεις όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Κώστας Πουλάκης».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Γιάννη Πανούση «εκτροχιασμένο υπουργό Προστασίας του Πολίτη» που, όπως είπε «δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα έπρεπε ένας εκτροχιασμένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να διατυπώνει ακόμα και υπονοούμενα ότι η στάση της Προέδρου αποτελεί μηνύματα σε κάποιους με τους οποίους συνομιλεί. Ή τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μου παράγεται βία. Δεν ανακλήθηκε στην τάξη ούτε από τον πρωθυπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Δημήτρη Μάρδα «έναν άλλον άνθρωπο που καμία σχέση δεν είχε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ότι της επιτέθηκε «με την αξίωση να παραχωρήσει η Βουλή το σύνολο των αποθεματικών της, αυτά που αποτελούν εγγύηση για την ανεξάρτητη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

«Μπορούμε όλοι να αποτιμήσουμε εκείνες τις διαρροές εκείνης της εποχής, μπορούμε να αποτιμήσουμε ποια έννοια και ποια διάσταση είχε η διαρκής αρθρογραφία για φερομένη διατάραξη των σχέσεών μου με τον Πρωθυπουργό, για φερόμενη κρίση στις σχέσεις, για διαρκή ενόχληση του τότε Μαξίμου που έφταναν σε ακραία μυθοπλαστική αφήγηση με γεγονότα που δεν είχαν πότε συμβεί», σημείωσε.

Παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «υποτιθέμενη έλλειψη εναλλακτικής» και για «το πολυπαιγμένο έργο από πλευρά του Πρωθυπουργού, ‘όποιος έχει εναλλακτική πρόταση να την καταθέσει’».

«Έχει ειπωθεί μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτικοί και δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατεθήκαν προτάσεις εναλλακτικής», τόνισε και συνέχισε:

«Από τις 20 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε η κοινή δήλωση του Eurogroup, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έγινε στις 25 Φλεβάρη, αφενός δήλωσα τη διαφωνία μου με αυτό το περιεχόμενο, αφετέρου έκανα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν τη συγκρότηση ομάδων, εργαλείων, κυρίως νομικών επιτελείων και εργαλείων με την επιστράτευση των καλύτερων νομικών.

Αυτές δεν είναι προτάσεις που έκανα για πρώτη φόρα. Τις ίδιες προτάσεις είχα κάνει τον Σεπτέμβριο του 2013 στον κ. Βούτση και στον κ. Αθανασίου. Είχα κάνει προτάσεις εγγράφως και πολύ αναλυτικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση της κατάργηση του μνημονίου, η ακύρωση του μνημονίου και η κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων αποτελούσε μια σύνθετη διαδικασία που απαιτούσε συγκεκριμένη προετοιμασία» .

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ