• Θεοδωράκης: Εκτός πραγματικότητας ο στόχος του Τσίπρα για αυτοδυναμία

  4:12 μμ, Δευτέρα 31 Αυγ 2015 4:12 μμ, Δευτέρα 31 Αυγ 2015

  «Εμείς επιδιώκουμε μια κυβέρνηση που θα εκφράζει το 50% του ελληνικού λαού. Τουλάχιστον, το 50%. Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε στην εποχή που μπορεί να κυβερνάει το 35%», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

  Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε το Ποτάμι, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που «θα εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

  «Δεν μπορούμε να πάμε σε κυβερνήσεις μειοψηφικές στο λαό. Και νομίζω ότι αυτό το θέλει και ο ελληνικός λαός. Θέλουμε μια περίοδο σταθερότητας, μια περίοδο σιγουριάς, μια περίοδο ότι όλοι δουλεύουμε, δεν είναι οι μισοί στο δρόμο και "πετροβολούν" τους άλλους μισούς», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

  «Θα πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη να μοιραστούμε το κόστος και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας, με συγκολλητική ουσία ένα πρόγραμμα. Όχι, με συγκολλητική ουσία τις καρέκλες. Ένα πρόγραμμα, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πρέπει να είναι μπροστά μας και που θα έχουμε συμφωνήσει, αφού και ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει, ότι θα εκτελεστεί».

  Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επίτευξης αυτοδυναμίας, υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος για αυτοδυναμία που έχει ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας» και ότι ο ίδιος δε θα ήθελε «με κανένα τρόπο να γυρίσουμε στις εποχές της αυτοδυναμίας, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ και πολύ βέβαια περισσότερο και με τη ΝΔ που έχει δείξει δείγματα, πολύ αρνητικά, την περίοδο που είχε την αυτοδυναμία».

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολλά, αλλά «δεν έπεσαν από τον ουρανό» και ότι «μπορεί να εντάθηκαν επί των ημερών του Τσίπρα», αλλά είναι «δημιούργημα και της προηγούμενης κυβέρνησης και της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυβερνήσεων συνεργασίας που έφεραν τα προηγούμενα μνημόνια». Υπογράμμισε ότι «η μνήμη του κόσμου δεν πρέπει να είναι ούτε μόνο στα παλιά, ούτε μόνο στα τωρινά, πρέπει να έχει μια ακτίνα, να σκεφτούμε τη ζωή μας τα πέντε τελευταία χρόνια».

  «Αυτή η χώρα, που έχει πολλά προβλήματα, δεν μπορεί να αλλάξει με μια πλειοψηφία μόνο στη βουλή με 151 έδρες. Πρέπει να αλλάξει μια πλειοψηφία στον ελληνικό λαό. Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Εάν βγει απέναντι από την κυβέρνηση ένα 60%, όπως συμβαίνει συνήθως, και την “πετροβολάει” δε θα κάνουμε ποτέ, πάλι τίποτε. Πρέπει λοιπόν για μια φορά στη ζωή μας να αποφασίσουμε ότι η ήρθε, η ώρα να συνεργαστούμε. Να συνεργαστούμε όμως με τους παλιούς όρους, ή με τους νέους όρους. Εγώ θα ήθελα με τους νέους όρους. Εγώ θα ήθελα, να είναι το Ποτάμι, μέσα σε αυτήν την καινούργια κυβέρνηση, που όπως σας είπα θα εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

  Σε ερώτηση για το ποια κόμματα είναι εκείνα με τα οποία μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

  «Το πρώτο κόμμα, δυστυχώς για μας, έχει ένα τεράστιο προβάδισμα. Του χαρίζει ο νομοθέτης το ένα έκτο του κοινοβουλίου. Είναι φοβερό, είναι 50 έδρες. Άρα, δυστυχώς έχουμε μόνο μια λύση: ή συνεργάζεσαι με το πρώτο κόμμα, ή ξαναπάς σε εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι το μπόνους των εδρών στο πρώτο κόμμα δεν αφήνει περιθώρια άλλης λύσης, εκτός της συνεργασίας με το πρώτο κόμμα. «Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Άρα, στον ελληνικό λαό πρέπει να πούμε αυτό: ή θα υπάρχει κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα, ή δε θα υπάρχει και θα έχουμε ξανά εκλογές», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, επίσης, ότι δε θα υπάρξει άλλη συσπείρωση ψηφοφόρων από τους δύο «μονομάχους», τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, αλλά «το αντίστροφο» , δηλαδή, ότι «όσο εμφανίζονται οι δύο “μονομάχοι να λένε τις υπερβολές τους, ο κόσμος θα στρέφεται ξανά στις ψύχραιμες φωνές» και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το "Ποτάμι", μια δύναμη κρίσιμη για τον τόπο, που είπε τα σωστά πράγματα και που "παρά το πολιτικό κόστος τόλμησε και τα είπε και θα πρέπει να ενισχυθεί».

  Διαβάστε επίσης:

  Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είχε πει ότι με εμπιστεύεται - ΒΙΝΤΕΟ

  Ραντεβού Μεϊμαράκη με Γιούνκερ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα