Τσαρουχά: Πιστεύω ότι σύντομα θα ξανάρθουμε

“Αν δοθούν στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τα μισά από όσα είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατά τις επισκέψεις τους στη ΔΕΘ, ήδη θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μια πανίσχυρη κυβερνητική δομή” είπε η απερχόμενη υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στον υπηρεσιακό υφυπουργό, Φίλιππο Τσαλίδη.

“Πέρα από τον ιστορικό και εθνικό συμβολισμό του, το ΥΜΑΘ είχε μετατραπεί σε υπουργείο διαμαρτυριών και παρελάσεων, σε ένα υπουργείο της εκλογικής περιφέρειας του εκάστοτε υπουργού και επειδή ήταν πολλοί Θεσσαλονικείς τελικά κατέληξε, στη διαδρομή του χρόνου, να είναι ένα υπουργείο της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, οριοθέτησα την αλλαγή κατεύθυνσής του. Είναι λοιπόν ένα υπουργείο που ξεκινά από τη Φλώρινα και την Καστοριά και καταλήγει στον Έβρο και στη Σαμοθράκη” τόνισε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Πρόσθεσε ότι προγραμμάτιζε να παρουσιάσει την πλήρη αναδιάρθρωση του υφυπουργείου αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά την πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις και σχολίασε: “Πιστεύω, όμως, σύντομα, θα ξανάρθουμε”.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και σημείωσε: “Είχα επιφυλάξεις για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και προέρχομαι από έναν κεντροδεξιό χώρο, πως θα ήταν η κοινή μας πορεία. Ο ισχυρός εταίρος, οι άνθρωποι που τον υπηρετούν, κέρδισαν τον σεβασμό και την εκτίμηση μου. Όσοι επιμένουν σε τεχνητούς διαχωρισμούς περασμένων δεκαετιών έχουν ξεπεραστεί από την εποχή τους. Αριστεροί και δεξιοί που πιστεύουν στην πατρίδα μπορεί να συνυπάρξουν με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν τους έχει αγγίξει αυτή που διαφέντευε για δεκαετίες της τύχες της χώρα μας, η διαπλοκή, δηλαδή, και οι εδώ υπάλληλοι της”.

“Όποιος αναλαμβάνει πολιτική θέση έχει μεγάλη ευθύνη ακόμα κι αν είναι για μια μέρα, ακόμα κι αν πρόκειται για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που έχει ημερομηνία λήξεως. Ποια κυβέρνηση, όμως, δεν έχει ημερομηνία λήξεως;” επεσήμανε από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υφυπουργός Φίλιππος Τσαλίδης.

Τόνισε ακόμα ότι επειδή είναι από τη Βόρεια Ελλάδα γνωρίζει τα προβλήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Θέλω να πιστεύω ότι συμφιλιώσαμε την κοινωνία με την αστυνομία – ΒΙΝΤΕΟ

Παππάς: Σας παραδίδουμε ένα πολύ κρίσιμο χαρτοφυλάκιο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ