Ασημακοπούλου: Η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να είναι ανοιχτή σε συνεργασίες

“Η ΝΔ είναι υποχρεωμένη από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε να είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με οποιονδήποτε εντός του δημοκρατικού τόξου” δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Αθηνών Άννα Ασημακοπούλου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Στην ερώτηση τι κυβέρνηση θα επιθυμούσε την επομένη μέρα των εκλογών απάντησε: “Καταρχάς θα ήθελα μια κυβέρνηση σταθερή με ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα-θα προτιμούσα την τετραετία όπως επιβάλλει το Σύνταγμα- η οποία να δίνει μια προοπτική αντιμετώπισης αυτής της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Με δεδομένο ότι η πολιτική σταθερότητα είναι αν θέλετε απόλυτο προαπαιτούμενο για να συζητάμε οτιδήποτε άλλο, είτε αυτό είναι πως θα εφαρμοστεί το μνημόνιο Τσίπρα, είτε αυτό είναι ελαφρύνσεις, είτε αυτό είναι η αναπτυξιακή προοπτικής της χώρας, με δεδομένο αυτό, θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Και βεβαίως πιστεύω ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι ο κορμός αυτής της προσπάθειας αλλά νομίζω ότι είναι υποχρεωμένη από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε να είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με οποιονδήποτε εντός του δημοκρατικού τόξου”.

Η κυρία Ασημακοπούλου διευκρίνισε ότι εννοεί και τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σημείωσε ότι είναι δύσκολο: “Είναι δύσκολο γιατί υπάρχει ιδεολογική απόσταση. Το βρίσκω δύσκολο καταρχάς γιατί ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως σαφής ότι δεν το θέλει αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι οποιαδήποτε σύγκληση θα πρέπει να γίνει σε μια προγραμματική βάση και αν θέλετε ο δικός μας άξονας είναι προφανώς η ιδιωτική οικονομία, η επιχειρηματικότητα, η προσέλκυση επενδύσεων, οι φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις και μπορεί να έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια μας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι το μνημόνιο ήταν μια ανάγκη και να μας έχει φέρει και ένα χειρότερο αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρη ότι μπορούν να έρθουν στα έργα που απαιτούνται για να πάμε παρακάτω όπως πρέπει και όπως πιστεύουμε εμείς ότι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η χώρα, οπότε είναι δύσκολο. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να το προσπαθήσουμε. Νομίζω ότι η ΝΔ έχει πεπραγμένα δείγματα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση. Μην ξεχνάτε ότι συγκυβερνήσαμε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ”.

“Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάποια τέτοια διάθεση” πρόσθεσε. 

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι η σημερινή στρατηγική της ΝΔ σε αυτή τη συγκυρία είναι σωστή και είπε ότι δεν διαφέρει απαραιτήτως με αυτή που ακολουθούσε ο Αντώνης Σαμαράς.  “Πέρα και πάνω από τους ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς ο κόσμος ψάχνει να δει ποιος σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να τους δώσει λύση. Οι παραδοσιακές αρχές και αξίες της ΝΔ είναι ένας φάρος που μπορεί να προσελκύσει όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν αυτά που πιστεύουμε εμείς και που πιστεύουν ότι αυτά θα δώσουν τις λύσεις στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον”. 

“Το μνημόνιο χαρακτηρίστηκε ως ένα δεξιό πράγμα και αυτό είναι λάθος. Δεν είναι δεξιό πράγμα να αυξάνεις τους φόρους στον νοικοκύρη που με κόπο ζωής απέκτησε δυο σπίτια, αυτά δεν ήταν δεξιά πράγματα,  ήταν αναγκαστικά πράγματα” ανέφερε κάνοντας λόγο για μια τεχνητή γραμμή μνημονίου – αντιμνημονίου που κατέρρευσε. 

“Μήπως επιτέλους τώρα που κατέρρευσε και αυτή η τεχνητή διαχωριστή γραμμή, τώρα που φαίνεται η κοινωνία να είναι πιο ώριμη και έτοιμη να το αποδεχθεί αυτό, οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να το κάνουμε; Αυτό είναι νομίζω το στοίχημα της επόμενης μέρας αυτών των εκλογών” κατέληξε η Άννα Ασημακοπούλου. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Μπαλάφας: Με τη ΝΔ δεν μπορεί να γίνει συνασπισμός

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ