Ο Σπίρτζης επιτίθεται σε Μεϊμαράκη απαντά σε Μητρόπουλο

Κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε – αν και χωρίς να τον κατονομάζει – σε όσα είχε πει νωρίτερα από το βήμα της σύσκεψης ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Σπίρτζης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης «έταξε το χαμόγελο» σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, που όπως είπε, όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, επιβάρυναν με τις πολιτικές τους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ: «Έταξε το χαμόγελο στους απολυμένους, ανέργους που δημιούργησαν, στους συνταξιούχους, στους νέους και τους επιστήμονες που έχουν ξενιτευτεί, στους δημόσιους υπαλλήλους που ζούσαν με το καθημερινό άγχος της απόλυσης, στους επιχειρηματίες που κάθε μέρα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους». «Αυτή την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης έχουμε την ευθύνη απέναντι στον λαό να την ανασχέσουμε».

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι πρέπει μετά τις εκλογές, στην πορεία για το συνέδριο, «να συζητήσουμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει χαρακτηριστικά που θα είναι θελκτικά για την κοινωνία. Πώς θα ξεπεράσουμε την εσωστρέφειά μας, για το πώς θα διατηρήσουμε τις απόψεις και τη διαφορετικότητά μας αλλά και πως θα πετύχουμε τη σύνθεσή μας με αριστερό προοδευτικό προσανατολισμό». Επισήμανε ότι τους έξι μήνες διακυβέρνησης έγινε πάρα πολλή δουλειά που δεν μπόρεσε να φανεί και πως ούτε πέτυχε η κυβέρνηση όσα ήθελε.

 «Επειδή πριν λίγο ακούστηκε το όνομά μου από προηγούμενο σύντροφο, θέλω να ενημερώσω το σώμα της συνδιάσκεψης για τα ακόλουθα», είπε. Ειδικότερα, ανέφερε ότι:

«Πρώτον, ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ πάνω στο τραπέζι και δημόσια, με συγκεκριμένα συμφέροντα ΜΜΕ, με συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν σπεκουλάρει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά πολλά στελέχη του. Με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή, αλλά και καμία γνώση της υπόθεσης».

«Δεύτερον, έχω δηλώσει τη διαθεσιμότητά μου στον πρόεδρο και τα όργανα για οποιαδήποτε περιφέρεια και θέση, εκλόγιμη ή μη εκλόγιμη, που εξυπηρετεί τον νικηφόρο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκομαι εδώ ούτε για υπουργικούς θώκους ούτε για βουλευτικές έδρες».

«Τέλος, όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο, όσοι έχουμε ζήσει πώς ένα λαϊκό ριζοσπαστικό προοδευτικό κίνημα μεταλλάσσεται σε συστημικό κόμμα, σε κόμμα φιλελεύθερης κατεύθυνσης έχουμε διπλό χρέος: το πρώτο είναι να υπηρετήσουμε και να διασφαλίσουμε μια προοδευτική ριζοσπαστική πολιτική που δεν θα ξεφτίσει και το δεύτερο, να μην αφήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ».

«Για να μπορέσουμε», είπε, να προχωρήσουμε όλοι μαζί διασφαλίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, του προοδευτικού χώρου». Υπογράμμισε, κλείνοντας, ότι «η νικηφόρα πορεία σε αυτές τις εκλογές, το ‘όλοι μαζί’ πρέπει να το πιστέψουμε, είναι ευθύνη μας και καλό μας αγώνα».

 

Δείτε επίσης

Νέες καταγγελίες Μητρόπουλου στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Σπίρτζης: Άμεσα σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα δημόσια έργα

Τι δείχνουν επτά δημοσκοπήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ