• Κουτσούμπας: Ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing

  1:31 μμ, Κυριακή 30 Αυγ 2015 1:31 μμ, Κυριακή 30 Αυγ 2015

  "Η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ" είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για το μπλόκο της Κοκκινιάς. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε σκληρή κριτική στα "κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο", "στους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής" και στη Λαϊκή Ενότητα που χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ 2, ενώ έστρεψε τα βέλη του προσωπικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τον οποίο είπε ότι ήταν "πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing".

  "Τώρα ΚΚΕ. Τους δοκίμασες τους άλλους… Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση, στο δρόμο της ανατροπής. Τώρα μπορούμε όλοι και όλες να βρεθούμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

  Ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Και τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου που τον παραμύθιασαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και του έφεραν το πρώτο μνημόνιο, και τους επόμενους της ΝΔ με τα Ζάππεια που παρέα και με το ΠΑΣΟΚ μετά, του έφεραν το 2ο μνημόνιο και τους πιο πρόσφατους του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί για την ελπίδα, του έφεραν τη λεπίδα του τρίτου και φαρμακερού μνημονίου, παρέα με τους υπόλοιπους. Και τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

  "Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα. Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την άλλη" είπε και σημείωσε ότι υπάρχει μια ταξική διαχωριστική γραμμή:

  "Ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Ή με την αστική πολιτική εξουσία ή με την εργατική λαϊκή εξουσία. Ή με το ένα Μέτωπο που είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, ανεξάρτητα από ονόματα, συνθήματα, προθέσεις, ή με το Μέτωπο, τη Συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων λαϊκών στρωμάτων. Τα άλλα κόμματα που ετοιμάζονται προφανώς σε συνεργασία μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της ασφάλισης, της παιδείας, της υγείας"

  Για τη Λαϊκή Ενότητα

  "Στο χέρι μας είναι τις επόμενες εβδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν. Όπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Και όταν μιλάμε για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, εννοούμε βέβαια και το ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών. Γιατί είναι όλοι τους το ίδιο συνυπεύθυνοι! Όλοι μαζί παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους άνεργους ότι θα σκίσουν τα μνημόνια! «Τα μνημόνια και η τρόικα, τέλος», έλεγε από το βήμα της Βουλής, ο υπερυπουργός και βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Λαφαζάνης. Όλοι μαζί καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ αλλάζει, μόνο και μόνο γιατί ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες, μόνο και μόνο επειδή μια κυβέρνηση στην Ελλάδα άλλαξε επωνυμία αλλά όχι τη στρατηγική. Όλοι μαζί παραμύθιαζαν ότι η ΕΕ θα επιστρέψει στις ανύπαρκτες στην πραγματικότητα ιδρυτικές της αξίες, στην ισοτιμία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία" επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

  "Πότε ακριβώς ο πρώτος τη τάξει υπουργός, στο σημαντικότατο υπουργείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ενέργειας, της ανάπτυξης ο Λαφαζάνης, ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχασε το δρόμο της και από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή; Να θυμήσουμε ότι: ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing, που κουβαλούσε κατά διακοσαριές τους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς πλουτοκρατίας, πότε στη Μόσχα, το Πεκίνο, το Μπακού και πότε αλλού, σαν φρεσκο-αβανταδόρος επιχειρηματικών σχεδίων, για το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και της δημόσιας περιουσίας…

  Όλοι αυτοί συνταξιδιώτες καπιταλιστές, που κουβαλούσε στα κυβερνεία του καπιταλισμού ανά τον κόσμο, ήταν «αντιμνημονιακοί» και τον πούλησαν μετά, στη μοιρασιά;

  Γιατί μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι η ΕΕ, τις μπίζνες των καπιταλιστών τις θωράκισε και με ευρώ, και με κορώνες, και με λίρες, και με δραχμές και αυτές τις μπίζνες διαχειρίστηκε ο ίδιος ως υπουργός και στα ταξίδια και σε όλα τα λυκοπάζαρα της γης" πρόσθεσε.

  "Τώρα όμως όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες είδαν και μπορούν να καταλάβουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου. Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο- ορκισμένος Πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρύφαλλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής! Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές! Και δεν αναφερόμαστε εδώ για όσους και όσες από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας αγνά και ειλικρινά συγκινήθηκαν και πίστεψαν στην ελπίδα, στα συνθήματα και τους συμβολισμούς, που όμως αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…" είπε ο κ. Κουτσούμπας.

  Για τη Χρυσή Αυγή

  "Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση, το ομολογεί το αντικομουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας για τον αγώνα του της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ, για την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, το ΔΣΕ.

  Όπως πριν από 71 χρόνια οι ναζί και οι δωσίλογοι επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά, οι απόγονοί τους τα φασιστοειδή της ΧΑ επέλεξαν να ρίξουν τα δίχτυα εδώ σε αυτές τις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά, για να πιάσουν νέα παιδιά εργατόπαιδα, άνεργα παιδιά λαϊκών οικογενειών, στα δίχτυα της φασιστικής λαϊκίστικης δημαγωγίας, που δεν διστάζει να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά πραγματικά ανατρεπτικά συνθήματα για να υπηρετήσει ως μπράβος του κεφαλαίου την εξουσία τους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά.

  Αυτά τα δίχτυα θα αχρηστεύονται όσο δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης το σύστημα που γεννά το φασισμό – ναζισμό, όσο η αγανάκτηση, η οργή του λαού και της νεολαίας στρέφεται κατά των πραγματικών αντιπάλων, αυτών δηλαδή που έχουν την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και στους πολιτικούς λακέδες τους, όπως είναι και η ΧΑ"

  "Η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά, να μην χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης ΛΑΕ" κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

  Διαβάστε επίσης

  Λαφαζάνης: Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα