Λαφαζάνης: Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ

«Το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, κηδεμονία, υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια…» δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί να πάει έτσι η χώρα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ».

«Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «πέρασε στην αντίπερα όχθη». «Η κυβέρνηση ήθελε την Ελλάδα προσκολλημένη στο ευρώ ό,τι και να γίνει, πάση θυσία στο ευρώ, ήταν δόγμα».

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθεί χρηματοδότηση για το νέο νόμισμα και την οικονομία, δήλωσε ότι «μάλλον θα χρειαστεί διαφορετικός δρόμος εκτός ευρώ με εναλλακτική προοπτική για να ανασάνει η οικονομία, καθώς το μνημόνιο δεν είναι αυτοσκοπός».

«Δεν έχω κηρύξει εμφύλιο σε καμία πλευρά» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα. «Βεβαίως έχουμε πόλεμο με μνημόνια και πολιτικές και τα μνημόνια θα ακυρωθούν. Εγώ πάντα έθετα πολιτικά τα θέματα και ως τέτοιο το διαχειρίστηκα και δικαιώθηκα» τόνισε.  =

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συμπόρευση, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της συμπόρευσης αυτής. Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι κύριος αντίπαλός του ΚΚΕ δεν είναι η ΛΑΕ αλλά οι μνημονιακές δυνάμεις. «Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας και συμπόρευσης όχι άδικης πολεμικής. Χρειάζεται μεγάλο αντιμνημονιακό, προοδευτικό μέτωπο». 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Λαϊκή Ενότητα: Ο Τσίπρας έγινε εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης

Τσίπρας: Όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ