Ο υπουργός Ναυτιλίας για το θάνατο του 17χρονου μετανάστη

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και το γνωρίζουν πολύ καλά, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπίσουν και να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους, θύματα αδίστακτων δουλεμπόρων» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, με αφορμή το σοβαρό περιστατικό με θαλαμηγό σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και στην οποία εντοπίστηκε ένας 17χρονος μετανάστης νεκρός, πιθανόν από βολίδα πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης, όταν θαλαμηγό σκάφος με τρείς διακινητές που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες, προσπάθησε να εμβολίσει Λεττονικό καταδιωκτικό σκάφος της frontex και να διαφύγει επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με το λιμενικό ένας από τους Τούρκους διακινητές, κατά δήλωσή του, επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο.

Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου.

Στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπως ενημέρωσε προφορικώς ο Ιατρός τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αργυρίου Ιωάννη, ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου ενώ για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης ενημέρωσε την Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός από σφαίρα ο 17χρονος μετανάστης

Πυροβολισμοί σε καταδίωξη δουλεμπορικού – Νεκρός ένας 15χρονος μετανάστης

Νεκρός 15χρονος μετανάστης στη Σύμη από πυροβολισμούς 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ