• Τσίπρας: Δεν θα ανοίξουμε αριστερό εμφύλιο

  1:22 μμ, Σαββατο 29 Αυγ 2015 1:22 μμ, Σαββατο 29 Αυγ 2015

  Αιχμές κατά όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του κόμματος.

  Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο "όχι" του δημοψηφίσματος το οποίο αποτέλεσε όπως είπε κορυφαία στιγμή ανάτασης για το λαό που θα μείνει στην ιστορία. "Το μεγάλο ρεύμα του όχι δεν πρόκειται να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες τους ούτε όμως και στους αυτοδιοριζόμενους αντιπροσώπους τους. Είναι το όχι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος, που πήρε τα ρίσκα. Αυτό το Όχι δεν θα το χαρίζουμε σε κανέναν. Ανήκει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση που του έδωσε την ευκαιρία να το εκφράσει. Και το στήριξε ως το τέλος. Το ΟΧΙ δεν ήταν, ΝΑΙ στη δραχμή, όπως ισχυρίζονται τώρα ορισμένοι πραγματοποιώντας απίστευτη λαθροχειρία, αφού κανένας τους τότε δεν τόλμησε να το ισχυριστεί".

  Ο κ. Τσίπρας άφησε για το τέλος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι η στιγμή για να λυθεί το κομματικό πρόβλημα.

  Αυτό θα γίνει με δημοκρατική τάξη, ευθύνη, συλλογικότητα, και σοβαρότητα, αφού πρώτα όλοι μαζί, με όρους μάχης, περάσουμε νικηφόρα το σημερινό κάβο. Ενιαίο κόμμα δυστυχώς δεν καταφέρουμε να φτιάξουμε, είπε ενώ κάνοντας την αυτοκριτική του ανέφερε ότι "κόμμα με πολλά κέντρα αποφάσεων δεν είναι κόμμα, κόμμα όπου η φυσική ηγεσία είναι κάπου αλλού και όχι στα όργανα δεν μπορεί να λειτουργήσει".

  "Ήταν θέμα πρωτίστως ηθικής πολιτικής τάξης να μην συνεχίσω να παριστάνω τον πρωθυπουργό ενώ 30 βουλευτές είχαν ήδη αποφασίσει να ιδρύσει άλλο κόμμα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τώρα είναι η στιγμή της μάχης.Της γενικής επιστράτευσης.

  Απευθυνόμενος σε "φίλους και συντρόφους, αλλά και σε παλιούς και νέους αντιπάλους", είπε:

  "Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ούτε ένα γιώτα από τις αξίες και τις ιδέες μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική κυριαρχία".

  "Η ζωή και η πολιτική απαιτούν συχνά ελιγμούς, υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, που μόνο ένας ανόητος δεν κατανοεί τη σημασία τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει για μένα, για μας, σε καμιά περίπτωση, ούτε ότι θα εγκαταλείψουμε τους στόχους που μας έφεραν στην κυβέρνηση, ούτε ότι θα εγκαταλείψουμε εκείνους που στηρίζουν σε μας τις ελπίδες τους.

  Τέλος, συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πληγή που άνοιξε στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ η μετατροπή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μειοψηφία, η ανατροπή ουσιαστικά και τυπικά της κυβέρνησης από τα μέσα, η ασχήμια της διάσπασης και της εκμετάλλευσής της από τους οπαδούς της αντιδραστικής παλινόρθωσης".

  Τώρα, συνέχισε, "στις συνθήκες της δύσκολης μάχης, θα αντιμετωπίσουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη πολιτική αυστηρότητα –συντροφικότητα αλλά και αυστηρότητα- όσους εγκατέλειψαν τις γραμμές μας και στράφηκαν εναντίον μας με βαριές, συκοφαντικές θα έλεγα, κατηγορίες. Αλλά αριστερό εμείς εμφύλιο δεν πρόκειται να ανοίξουμε.

  Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανοίξουμε. Γιατί ο αντίπαλος ήταν και παραμένει το παλιό καθεστώς και το παλιό σύστημα εξουσίας που θέλει να σηκώσει κεφάλι"

  "Είμαστε παρόντες, όρθιοι, συνεχίζουμε αυτό που μόλις αρχίσαμε. Ζητάμε ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που μόλις αρχίσαμε. Να ανοιχτούμε χωρίς κανένα δισταγμό στην κοινωνία που περιμένει"' κατέληξε. "Θα νικήσουμε. Όχι για να επιβιώσει το κόμμα μας αλλά για να ζήσει ο λαός. Να είστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε".

  Διαβάστε επίσης

  Τσίπρας: Όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα