Χουλιαράκης: Στόχος να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος – ΒΙΝΤΕΟ

«Αποδέχθηκα την πρόταση να αναλάβω υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, όντας ήδη πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων με κύριο στόχο τη συνέχεια και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος» δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την διαδικασία παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Να προχωρήσει το θέμα της ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να επιδοθεί παραπέρα η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία για το επόμενο διάστημα. Πρέπει να σκεφτούμε ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει ήδη σε μία φάση ύφεσης, ελπίζουμε να είναι βραχυχρόνια, να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν κατά συνέπεια το γρηγορότερο δυνατό οι τραπεζικοί περιορισμοί, έτσι ώστε μέσα στο 2016 η οικονομία να πάρει μπρος, οι ρυθμοί να επιταχυνθούν», τόνισε. 

Ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε και τον απερχόμενο υπουργό λέγοντας: «Η συμβολή που είχε ο Ευκλείδης στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους δύο μήνες, η συμβολή που είχε στο να δοθεί πάλι ένα κλίμα σταθερότητας, να μπορέσουμε να πατάμε σε ένα έδαφος σταθερό,  για να βλέπουμε το μέλλον πολύ πιο αισιόδοξα, ήτανε κρίσιμη και ο δικός μας στόχος είναι ουσιαστικά η συνέχεια του ίδιου έργου». 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης: 

Τσακαλώτος: Δεν μπόρεσα να έχω πιο στενή επαφή με το υπουργείο – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ