Η εισήγηση της Θάνου στο υπουργικό συμβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας, ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχόμενος να προκύψουν θα επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο» είπε η πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού Συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η κ. Θάνου πρόσθεσε δε πως αν και «η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα την διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών, κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα» ωστόσο «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα, επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».  

Η πρωθυπουργός είπε ότι: «Όπως μετά την μακρόχρονη πορεία μου στον δικαστικό χώρο, θα αναλάβω, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το τιμητικό βάρος της ηγεσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια των εκλογών».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρείας αποδοχής, δηλαδή από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης» πρόσθεσε.

Η κ. Θάνου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης και για την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.  

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Αλεξιάδης: Δεν σταματάει να εργάζεται το υπουργείο Οικονομικών – BINTEO

Κιάου: Θα προσπαθήσουμε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν – ΒΙΝΤΕΟ

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Διατηρούμε την προβλεπόμενη ετοιμότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ