Το βιογραφικό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατείχε έως σήμερα τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και προέρχεται από το εισαγγελικό σώμα στο οποίο εισήλθε τον Σεπτέμβριο του 1983.

Ειδικότερα, ο 62χρόνος κ. Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εποπτεύον εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα, προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά κατείχε και την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ακόμη, διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας, αλλά και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τον περασμένο Μάρτιο τοποθετήθηκε τέταρτος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ τον περασμένο Μάιο ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης.

Σήμερα, αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης της υπηρεσιακή Κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου- Χριστοφίλου.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξιάδης: Προχωρούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοινώθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα

Αυτός είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ